--------------------------------------

.

.

Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2019

Σύλλογος Στήριξης Μητέρας – Βρέφους «Μήτηρ»... Συνάντηση με τον Διοικητή του Γ.Ν ΑγρινίουΤην Τρίτη 29/10/2019 ο Σύλλογος Στήριξης Μητέρας – Βρέφους «Μήτηρ», https://www.facebook.com/groups/motherwoman.aitoloakarnanias/ πραγματοποίησε την προγραμματισμένη του συνάντηση με τον Διοικητή του Γ.Ν Αγρινίου κύριο Τσώλη προκειμένου να
επισημανθεί η ανάγκη να γίνουν ουσιαστικές ενέργειες ώστε να βελτιωθούν τα ποσοστά των αδικαιολόγητων καισαρικών τομών, που πραγματοποιούνται στο νοσοκομείο του Αγρινίου, το οποίο κατέχει την πρωτιά στις καισαρικές τομές. Συγκεκριμένα, το 2017 οι καισαρικές τομές το 2017 άγγιξαν το 83% και οι φυσιολογικοί τοκετοί μόλις το 17%.
Επιπροσθέτως, σύμφωνα με προσωπικές ιστορίες μητέρων μας στον νομό Αιτωλοακαρνανίας και δη στο Αγρίνιο δίνονται στις γυναίκες πολλάκις λανθασμένες οδηγίες όσον αφορά τον μητρικό θηλασμό, κατά την διαμονή τους στο νοσοκομείο, όπως  χορήγηση ζαχαρόνερου «για να μην πάθει υπογλυκαιμία το μωρό ή επειδή η μαμά δεν έχει γάλα». Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, πάραυτα, συστήνει τους πρώτους έξι μήνες αποκλειστικό μητρικό θηλασμό, που σημαίνει ότι τα μωρά με το που γεννιούνται δεν χρειάζονται να πιουν τίποτε άλλο από το στόμα όπως τσάι, ζαχαρόνερο, υποκατάστατο γάλα, πλην του μητρικού.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου κύριος Τσώλης και η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης κυρία Λιάγκα αποδέχτηκαν το πόσο σημαντικό είναι να βελτιωθεί η κατάσταση, άκουσαν τις προτάσεις του Συλλόγου και ευελπιστούμε στο μέλλον οι δεσμεύσεις που δόθηκαν να γίνουν πράξη και μαζί να βάλουμε το λιθαράκι προς την αλλαγή για το καλό των μητέρων και των παιδιών τους, και κατ’επέκταση της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και εν τέλει της οικονομίας.
Τέλος, με αφορμή την Εβδομάδα Θηλασμού παραδώσαμε στην κυρία Λιάγκα ,με σκοπό να προορισθούν στις μαίες που εργάζονται στην μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου,  και από εκεί να δίνονται στις μητέρες έντυπα ενημερωτικά φυλλάδια, που υλοποίησε ο Σύλλογος ώστε να ενημερωθούν οι τελευταίες σχετικά με τα προβλήματα, μύθους και λάθος οδηγίες στον μητρικό θηλασμό.


«Πρέπει να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε.» Μαχάτμα Γκάντι

Εκ του Δ.Σ του Συλλόγου Στήριξης Μητέρας – Βρέφους «Μήτηρ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου