.

.

.

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

2ο Νηπιαγωγείο Παναιτωλίου... Τα παιδιά μιλούν και μαθαίνουν για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία


Σήμερα 3 Δεκεμβρίου, είναι Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα και επειδή κάθε πλάσμα πάνω στη γη έχει δικαίωμα στη ζωή, στο 2ο Νηπιαγωγείο Παναιτωλίου τα παιδιά με την
βοήθεια πάντα από τις δασκάλες τους, μίλησαν για τα ζωάκια με αναπηρία και είχαν ζωντανή σύνδεση με τον κ. Βασίλη Τζιγκούρα, ο οποίος είναι κατασκευαστής αναπηρικών αμαξιδίων για ζωάκια.








Ο 40χρονος Βασίλης Τζιγκούρας πρώην υδραυλικός είναι ένας από τους ελάχιστους κατασκευαστές αναπηρικών αμαξιδίων για ζώα στην Ελλάδα και σε διάστημα μόλις τεσσάρων ετών, έχει δώσει «πόδια» σε περισσότερα από 1.000 ζωάκια!



Στα χρόνια που ασχολείται με τις κατασκευές αυτές έχει χρειαστεί να βοηθήσει όχι μόνο σκυλάκια και γατάκια, που αποτελούν αγαπημένα κατοικίδια, αλλά και κουνελάκι, πάπια, χελώνα, αγριόχοιρο, ακόμα και αρκούδα!
Παραγγελίες για τα χειροποίητα αμαξίδιά του, έχει δεχθεί από πολλές χώρες της Ευρώπης, την Αμερική, την Αυστραλία ακόμη και από την Ινδία.
Ο Βασίλης Τζιγκούρας σκέφτηκε για πρώτη φορά να κατασκευάσει αμαξίδια για ανάπηρα ζώα την άνοιξη του 2015. Λίγους μήνες μετά, τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, ανακοίνωσε τις σκέψεις του μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook και μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε, το εγχείρημά του πήρε την ονομασία «+2FEET» και πλέον έχει το δικό του εργαστήριο στο Ίλιον. Να σημειώσουμε ότι τα αμαξίδια που κατασκευάζει φέρουν βεβαίωση καταλληλότητας από την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου