.

.

.

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Λαική Αγορά και άλλα στην συνεδρίαση της Κοινότητας Παναιτωλίου



Το απόγευμα της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας Παναιτωλίου.

Στην συνεδρίαση
συμμετείχαν ο πρόεδρος της Κοινότητας Ανδρέας Γκορόγιας και τα τακτικά μέλη του Συμβουλίου Κόκκαλης  Δημήτριος, Σχισμένος Δημήτριος, Σαμαράς Αλέξανδρος, Καλαμπαλίκης  Κωνσταντίνος και ο Καπρέλης Κωνσταντίνος.

Στην συζήτηση παραβρέθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου Φόρης Παπαδημητρίου.

Απών ήταν ο Κωνσταντίνος Καζάκος.


Η συνεδρίαση ξεκίνησε με πρώτο θέμα την Στάση – στάθμευση σε ανώνυμο κοινόχρηστη δίοδο στο Παναιτώλιο (Η αριθ. 134/20-11-2019 κατόπιν αίτησης  του Ιωάννη Ντζάλα

Το θέμα δεν προχώρησε σε κάποια απόφαση καθότι παραπέμφθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου.


Στην συνέχεια συζητήθηκε το θέμα της μεταφοράς της Λαϊκής Αγοράς στο Παναιτώλιο, όπου μετά από μακροσκελή διάλογο μεταξύ εκπροσώπου ορισμένων πωλητών της Λαϊκής Αγοράς Βασίλη Τσέλιο αλλά και άλλων δύο πωλητών - παραγωγών καθώς και μετά από προτάσεις που τέθηκαν στην συζήτηση, το θέμα προχώρησε σε ψηφοφορία με τα μέλη του Συμβουλίου στην αρχική ψηφοφορία να αποφασίζουν για την μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς που πραγατοποιείται κάθε Τετάρτη στην Πλατεία Ελευθερίας.  

 Σε δεύτερη ψηφοφορία στην συνέχεια τέθηκε προς ψήφιση στα μέλη του Συμβουλίου, το σημείο που θεωρούν ως πιο κατάλληλο για την μεταφορά της Λαικής Αγοράς.
Ψήφισαν η Λαική Αγορά να μεταφερθεί ανατολικά της Πλατείας της Μάνας κατόπιν πρότασης του Προέδρου Ανδρέα Γκορόγια θετικά οι: Σχισμένος Δημήτριος, Καλαμπαλίκης Κωνσταντίνος και ο Πρόεδρος Ανδρέας Γκορόγιας.
Να μεταφερθεί στην οδό Κανάρη (έναντι οικίας Σπύρου Ροκόπουλου) ψήφισαν οι Σαμαράς Αλέξανδρος και Κόκκαλης Δημήτριος.
Να μεταφερθεί η Λαϊκή Αγορά στην οδό Αθ. Σιαδήμα, (βόρεια της παιδικής χαράς στο 1ο Δημοτικό σχολείο Παναιτωλίου), ψήφισε ο Καπρέλης Κωνσταντίνος.

Έτσι υπερψηφίστηκε η πρόταση του Προέδρου για την μεταφορά της, στην Πλατεία Της Μάνας, γεγονός όμως που θα γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα και εφόσον οριοθετηθεί το σημείο αλλά και μετά από σχετική ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού της περιοχής.

Αξίζει να αναφέρουμε τη στάση στην δεύτερη ψηφοφορία, του μέλους του συμβουλίου Δημήτρη Κόκκαλη που παρότι προέρχεται από την παράταξη Γκορόγια, δεν ψήφισε την πρότασή του για το σημείο της μεταφοράς της Λαϊκής, αλλά διαφοροποιήθηκε.

Η συνεδρίαση τελείωσε με την πρόταση από τον Πρόεδρο Ανδρέα Γκορόγια προς τον Δήμο Αγρινίου, για ανανέωση της σύμβασης για τη λειτουργία του Δημοτικού χώρου στάθμευσης στο Παναιτώλιο που βρίσκεται νότια της κεντρικής αγοράς του χωριού,  καθώς και έγκριση από το Συμβούλιο για πραγματοποίηση δακοκτονίας στα όρια της Κοινότητας κατά τα έτη 2020-2021.


Τέλος ο πολίτης Νίκος Αβράμπος παρέδωσε στον Πρόεδρο της Κοινότητας κατάσταση με προτάσεις αλλά και παρατηρήσεις σχετικά με τις εργασίες που πραγματοποιεί εργολάβος στο Παναιτώλιο για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου.
Επίσης  πρότεινε προς το προεδρείο μετά από κάθε συμβούλιο να βγαίνει και ένα σχετικό δελτίο τύπου ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες για τις αποφάσεις που λαμβάνονται.

























  












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου