.

.

.

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

ΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟΝ 2020 ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΔΟΣΙΘΕΟ, ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΑΤΑΡΝΗΣ


Το Ημερολόγιο – Αγιολόγιο της Eταιρείας Bυζαντινών Mελετών N. Πρεβέζης για το 2020 είναι αφιερωμένο στον Καθηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τατάρνης Ευρυτανίας Γέροντα Δοσίθεο Κανέλλο. 
Στην καλαίσθητη έκδοση προτάσσεται Γράμμα του
Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, προς τον Πρόεδρο της Eταιρείας Bυζαντινών Mελετών N. Πρεβέζης κ. Ευάγγελο Κατσίμπρα, Άρχοντα Δεπουτάτο της Μ.τ.Χ.Ε. 
Ο Πατριάρχης συγχαίρει και επευλογεί την έκδοση «και την εύστοχον αφιέρωσιν» του Αγιολογίου στον Ηγούμενο Δοσίθεο, τον «εραστή» της Κωνσταντινούπολης, του οποίου εξαίρει τα χαρίσματα, την προσφορά και την αφοσίωσή του στην Μητέρα Εκκλησία. 
Στο Αγιολόγιο, μετά το Πατριαρχικό Γράμμα, υπάρχει ένα εκτενές αφιέρωμα στη Μονή Τατάρνης και το Γέροντα Δοσίθεο, ο οποίος συμπλήρωσε 50 χρόνια στην Ηγουμενία της Μονής. Για την ιστορία της Μονής, αλλά και την πλούσια δράση του Γέροντος Δοσιθέου γράφουν οι καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πρωτοπρεσβύτερος Χρυσόστομος Νάσης και Ιωάννης Μπάκας. 
Αξίζει να σημειωθεί πως το Αγιολόγιο περιέχει επίσης τα Αποστολικά και Ευαγγελικά αναγνώσματα των Κυριακών του έτους, την εικόνα του εορτάζοντος Αγίου με τον βίο του συνοπτικά καθώς και πατερικά αποφθέγματα. 
Στη συνέχεια παραθέτουμε το Πατριαρχικό Γράμμα και το αφιέρωμα στην Μονή Τατάρνης και τον Γέροντα Δοσίθεο.


Για να δείτε όλο το αφιέρωμα πατήστε εδώ...ΑΓΙΟΛΟΓΙΟΝ 2020 ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου