.

.

.

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Στη λίμνη Τριχωνίδα και πάλι η εκπομπή «Η ζωή αλλιώς» με την Ίνα Ταράντου 25.04.2020

Είναι τόσο μεγάλη, που κάποτε την ονόμαζαν «πέλαγος».
Η λίμνη Τριχωνίδα, η μεγαλύτερη της Ελλάδας, είναι τόσο καλά κρυμμένη στο βύθισμα ανάμεσα στα όρη Παναιτωλικό και Αράκυνθο, ώστε
παρέμεινε μοναχική και άγνωστη στον περισσότερο κόσμο.
Συναντήσαμε τους πιο πιστούς κατοίκους της, τους ψαράδες, όλοι χαμογελαστοί, τολμηροί και έξω καρδιά. Μπήκαμε στις βάρκες τους και βγήκαμε για αθερίνα. Γνωρίσαμε και την Τασία, την καπετάνισσα της Τριχωνίδας, που το ψάρεμα είναι για εκείνη τρόπος ζωής, αναζωογόνηση, χόμπι και επάγγελμα μαζί.
Στην άκρη της λίμνης βρήκαμε όμως κι άλλη παρέα. Τα παιδιά από τη Χορωδία της Παντάνασσας έχουν βάλει τη μουσική στη ζωή τους από μικρή ηλικία. Τα έθιμα και η παράδοση είναι η μεγάλη τους αγάπη, είναι η έκφραση της χαράς και της λύπης.
Κι από την ηρεμία της λίμνης και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα στο Πετροχώρι, βρεθήκαμε με φίλους πολλούς και έμπειρους στη πεζοπορία, δίπλα σε ορμητικούς διπλούς καταρράκτες, στους εντυπωσιακούς δίδυμους καταρράκτες Μοκιστιάνου.
Η διαδρομή κατέληξε στο γραφικό Θέρμο, που φημίζεται για το φυσικό του κάλλος. Εκεί μιλήσαμε με τον κύριο Σωτήρη, τον αγαπημένο θυμόσοφο και πολυτεχνίτη της περιοχής. Η σμίλευση της πέτρας είναι η δική του τέχνη, μια τέχνη που του έμαθε πως μόνο με αγάπη, δημιουργία και δίψα για το καινούργιο καταφέρνεις να ζεις… Μια Ζωή Αλλιώς.
Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Ίνα Ταράντου.
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Φελάνης.
Δημοσιογραφική έρευνα και επιμέλεια: Στελίνα Γκαβανοπούλου, Μαρία Παμπουκίδη.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Νικόλας Καρανικόλας.
Ηχοληψία: Φίλιππος Μάνεσης.
Παραγωγή: Μαρία Σχοινοχωρίτου.
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο  25 Απριλίου 2020, στις 16:50
Eπεισόδιο 16ο: «Τριχωνίδα, το πέλαγος της Αιτωλίας»



Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ina Tarantou (@inatarantou) στις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου