.

.

.

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

2ο Δημοτικό Σχολείο Παναιτωλίου... Επιστρέφουμε στο σχολείο, παραμένουμε ασφαλείς


Επιστρέφουμε στο σχολείο, παραμένουμε ασφαλείς!
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ.
 Ενημερώνουμε τους γονείς & κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας ότι
τα Δημοτικά Σχολεία θα επαναλειτουργήσουν για το διάστημα από τη Δευτέρα 1/6/2020 έως και την Παρασκευή 26/6/2020. Οι μαθητές/τριες θα προσέρχονται καθημερινά στις 08:15 και θα αποχωρούν στις 13:15 μ.μ.. Για την αποφυγή συνωστισμού κατά την προσέλευση στη σχολική μονάδα, οι μαθητές θα προσέρχονται από δύο εισόδους. Ειδικότερα οι μαθητές των Α, Β και Γ τάξεων θα προσέρχονται από την κεντρική είσοδο του Σχολείου ενώ οι μαθητές των Δ, Ε και ΣΤ θα προσέρχονται από την πλαϊνή είσοδο (μικρή πόρτα) η οποία θα είναι κάθε ημέρα ανοιχτή. Με τον ίδιο τρόπο θα γίνεται η αποχώρηση των μαθητών με το τέλος του προγράμματος. Όσοι μαθητές συμμετέχουν στα σχολικά γεύματα θα παραλαμβάνουν το γεύμα σε πακέτο και θα αποχωρούν με τη λήξη του ωραρίου στις 13.15
Δεν θα πραγματοποιείται η συγκέντρωση όλων των μαθητών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και η καθιερωμένη διαδικασία θα πραγματοποιείται εντός των αιθουσών. Οι σχολικές αίθουσες θα διαμορφωθούν έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η απόσταση μεταξύ των μαθητών στο πλαίσιο του εφικτού, δηλαδή ένας μαθητής ανά θρανίο. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός μαθητών ανά σχολική αίθουσα ορίζεται στους δεκαπέντε (15) (ανάλογα πάντοτε με τα τετραγωνικά της αίθουσας). Το ημερήσιο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων παραμένει ως έχει. Προκειμένου να περιοριστεί η αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών/τριών των, θα υιοθετηθούν πρακτικές συστηματικού διαχωρισμού των μαθητών και κατά τα διαλείμματα. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται:
  • Σταδιακή και με σειρά έξοδος των μαθητών στο προαύλιο.
  • Διαφορετικοί χώροι για τους μαθητές κάθε τάξης στο προαύλιο. Ειδικότερα προβλέπεται οριοθετημένος χώρος για τους μαθητές Α και Β τάξεων , διαφορετικός γι αυτούς των Γ και Δ τάξεων και άλλος για τους μαθητές των Ε και ΣΤ τάξεων. Οι μαθητές θα ενημερωθούν συγκεκριμένα για τον χώρο την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του Σχολείου.
  • Αυξάνεται ο αριθμός των εφημερευόντων δασκάλων κατά την ώρα των διαλειμμάτων.
  • Φυσικός αερισμός των αιθουσών καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας και ιδίως στα  διαλείμματα.
  • Ενδελεχής καθαρισμός των θρανίων και των αιθουσών σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Απαγόρευση παιχνιδιών με μπάλες ή άλλα αντικείμενα.
  • Απαγόρευση ανταλλαγής προσωπικών αντικειμένων (βιβλία, μολύβια, σβήστρες κ.ά.) Για τον παραπάνω λόγο οι μαθητές των Γ,Δ,Ε και ΣΤ τάξεων να προμηθευτούν τον δικό τους μαρκαδόρο πίνακα για να μπορούν να τον χρησιμοποιούν μόνο οι ίδιοι.
  • Επειδή δεν επιτρέπεται να πίνουν νερό κατευθείαν από τις βρύσες του σχολείου, θα πρέπει οι μαθητές να έχουν μαζί τους μπουκαλάκια με νερό τα οποία θα μπορούν αν θέλουν να γεμίζουν από τις βρύσες.
  • Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική και αν κάποιος μαθητής/τρια το επιθυμεί μπορεί να τη χρησιμοποιεί.
Σε περίπτωση που μαθητής/τρια: α) ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή β) έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή γ) ήδη νοσεί, ο γονέας του μπορεί να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση, ώστε να μην παρακολουθεί το παιδί του τα μαθήματα στο σχολείο για όλο το διάστημα μέχρι και η λήξη των μαθημάτων. Η Υπεύθυνη Δήλωση υποβάλλεται είτε ηλεκτρονικά με e-mail είτε ιδιοχείρως στον/στην εκπαιδευτικό του τμήματος, μέχρι και τη Δευτέρα 1/6/2020 (Η Υπεύθυνη Δήλωση σας επισυνάπτεται).
Για να κατεβάσετε τη δήλωση κάντε κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί.
Η Διευθύντρια
ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗ  ΣΟΦΙΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου