.

.

.

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Η Κοινότητα Παναιτωλίου προς Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή, για τον κόμβο της Ερμίτσας και τα Αμπάρια


Η Κοινότητα Παναιτωλίου χαιρετίζει την καίρια παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία σε
συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου προχωρά σε έργα που θα συμβάλουν στην άρση επικινδυνότητας της Εθνικής Οδού, στα σημεία έμπροσθεν του υπεραστικού ΚΤΕΛ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ και του μεγάλου κυκλικού κόμβου που αποτελεί και την κύρια είσοδο στην πόλη του Αγρινίου.

Προτείνουμε και εισηγούμαστε στην Περιφερειακή Αρχή και τη Δημοτική Αρχή Αγρινίου, με αφορμή την αποκατάσταση των προαναφερόμενων σημείων, να εστιάσουν και στην άρση επικινδυνότητας του κόμβου της Ερμίτσας που αποτελεί ένα παραμελημένο και επικίνδυνο σημείο της εθνικής οδού, όπου συμβαίνουν κι εκεί συχνά τροχαία ατυχήματα. Ο τωρινός υποτιθέμενος «κόμβος» αποτελεί μία αόρατη διασταύρωση, με σβησμένες τις διαχωριστικές διαγραμμίσεις της ασφάλτου και ξεθωριασμένες πινακίδες οδικής σήμανσης που αυξάνουν ακόμη περισσότερο την επικινδυνότητα του σημείου.


Ο επιπλέον λόγος που η Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή πρέπει να ασχοληθεί με περίσσιο ζήλο για την αποκατάσταση του κόμβου της Ερμίτσας, είναι η προβολή και η ανάδειξη της λίμνης Τριχωνίδας που αποτελεί αναξιοποίητο τουριστικό-περιβαλλοντικό θησαυρό και σημείο ορόσημο για την περιοχή μας. Το επίμαχο σημείο αποτελεί και την είσοδο που οδηγεί στην κοντινότερη πρόσβαση στις όχθες της λίμνης που βρίσκεται στην περιοχή Αμπάρια Παναιτωλίου, όπου υπάρχουν οι εγκαταλελειμμένες τουριστικές υποδομές και η πλωτή προβλήτα.


Κύριο μέλημα λοιπόν της Δημοτικής Αρχής η συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών στα Αμπάρια και της Περιφερειακής Αρχής η κατασκευή ενός κόμβου που με την κατάλληλη διαφημιστική σήμανση θα οδηγεί τους διερχόμενους οδηγούς (και εν δυνάμει επισκέπτες) στις όχθες της Λίμνης Τριχωνίδας, επιτυγχάνοντας έτσι την ανάδειξη και αξιοποίηση του τουριστικού μας προϊόντος.


Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κοινότητας Παναιτωλίου










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου