.

.

.

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Αράχνη "μαύρη χήρα" στη Δυτική Ελλάδα - Τσίμπησε βρέφος και μια γυναίκα


Επικίνδυνη αράχνη τσίμπησε ένα παιδί 10 μηνών, στο οποίο προκάλεσε επιπλοκές στη καρδιά, το έντερο και το νευρικό σύστημα. Από αράχνη τσιμπήθηκε και μια γυναίκα, καθώς έκανε αγροτικές εργασίες.

Μια αράχνη μαύρη χήρα τσίμπησε ένα βρέφος μόλις 10 μηνών στην περιοχή της Αμφιλοχίας. Το παιδί μεταφέρθηκε στο
νοσοκομείο Πάτρας, όπου τα ξημερώματα της Παρασκευής έγινε ένας αγώνας για να σωθεί η ζωή του.
Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, το αρθρόποδο προκάλεσε επιπλοκές στη καρδιά, στο έντερο και το νευρικό σύστημα της μικρής, ωστόσο η ζωή του δε βρίσκεται σε κίνδυνο.
Την ίδια στιγμή, από αράχνη τσιμπήθηκε και μια γυναίκα σε ορεινό χωριό της Τριταίας, καθώς έκανε αγροτικές εργασίες. Η γυναίκα ένιωσε το τσίμπημα, αλλά δεν έδωσε μεγάλη σημασία. Παίρνοντας όμως στη συνέχεια το αυτοκίνητο για να επιστρέψει στην Πάτρα δεν αισθάνθηκε και έχασε τις αισθήσεις της.
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τη μετέφερε στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου η γυναίκα πέρασε δύσκολες ώρες, καθώς χρειάστηκε να περιμένει το αντίδοτο από την Αθήνα που θα εμπόδιζε την επέκταση του δηλητηρίου που είχε δεχθεί από την αράχνη. Ευτυχώς τελικώς όλα πήγαν καλά και η γυναίκα σώθηκε.
Η μαύρη χήρα είναι ένα πολύ επικίνδυνο αρθρόποδο, καθώς το δηλητήριο του αποτελείται από νευροτοξίνες και, σε εξασθενημένους οργανισμούς, μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή ακόμα και το θάνατο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου