.

.

.

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα για όλους στα σούπερ μάρκετ


Μάσκα θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά από σήμερα, Σάββατο, όλοι στα σούπερ μάρκετ- καταναλωτές και εργαζόμενοι- καθώς
αυστηροποιήθηκε το σχετικό μέτρο μετά την εισήγηση των ειδικών, λόγω της πορείας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.   

Με δηλώσεις του το πρωί του Σαββάτου ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, επιβεβαίωσε ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους εντοπίζονται χωρίς μάσκα στα σούπερ μάρκετ, αν και σημείωσε ότι την πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου μέτρου θα γίνουν συστάσεις. 

Το πρωί του Σαββάτου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων η σχετική ΚΥΑ, για τη χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ, στην οποία αναφέρεται ότι: «Στα φυσικά πρόσωπα (καταναλωτές, κοινό-πελάτες) που δεν τηρούν τους κανόνες του άρθρου 1 επιβάλλεται για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ». 

Η απόφαση έχει ισχύ από σήμερα, Σάββατο, έως και τις 26 Ιουλίου.    «Σήμερα θα πούμε στους πολίτες ότι πρέπει να φορούν μάσκα, από τη Δευτέρα θα γίνονται οι έλεγχοι. Είναι μια απόφαση των ειδικών και πρέπει να την τηρήσουμε», δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης στον ΣΚΑΪ, όταν ρωτήθηκε για το πρόστιμο των 150 ευρώ. 

Παράλληλα σημείωσε ότι η επέκταση της χρήσης μάσκας δεν αφορά μόνο τους καταναλωτές αλλά και όλους τους υπαλλήλους των σούπερ μάρκετ, καθώς έως τώρα τη φορούσαν υποχρεωτικά μόνο όσοι εργάζονταν στα νωπά προϊόντα.   

Υπενθυμίζεται ότι την επέκταση της χρήσης μάσκας ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, με ανάρτησή του στο Twitter. Σε αυτή ανέφερε ότι «καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ, από τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές». 





Πηγή: www.lifo.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου