Καθημερινά στον Φούρνο Ζαφείρη στο Παναιτώλιο, προσπαθούν και
παρασκευάζουν τέλειο ψωμί κερδίζοντας έτσι την εκτίμηση της πελατείας τους, αλλά και τη μάχη του ανταγωνισμού.Τι είναι όμως αυτό που κάνει το ψωμί από... απλώς καλό, τέλειο;
Σημαντικό ρόλο παίζουν η ποιότητα των πρώτων υλών, η αρτοποιητική ικανότητα του αλεύρου, η συνταγή του ψωμιού, ο κατάλληλος εξοπλισμός και η τεχνική αρτοποίησης που θα χρησιμοποιηθεί. Και βέβαια ένας ακόμα σπουδαίος παράγοντας είναι οι γνώσεις του αρτοποιού και η εμπειρία που διαθέτει.
Αυτή την εβδομάδα ο Φούρνος Ζαφείρη, μας προτείνει να δοκιμάσουμε το παραδοσιακό ψωμί αργής ωρίμανσης με βιολογικό προζύμι. Ένα νόστιμο παραδοσιακό ψωμί με τραγανή κόρα και μαλακό το εσωτερικό του.
Λόγω του μεγαλύτερου χρόνου ζύμωσης που απαιτεί η τεχνική της αργής ωρίμανσης , το ψωμί διαθέτει υπέροχο άρωμα, είναι εύγευστο και θυμίζει έντονα τα παραδοσιακά ψωμιά, που είναι και η πιο λαχταριστή τάση της εποχής.
*Το Αρτοποιείο Ζαφείρη θα το βρείτε στην κεντρική αγορά του Παναιτωλίου, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, απέναντι από την πλατεία Ομονοίας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2641301908
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου