.

.

.

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Ασημένιο βραβείο για το βιολογικό ελαιόλαδο "Αθηνά", του Δημήτρη Σιαδήμα και της Νικολέτας Σαλμά από το Παναιτώλιο

 Μια νέα, εξαιρετικά τιμητική, διάκριση από επαγγελματίες της γεύσης απέσπασε το βιολογικό ελαιόλαδο "Αθηνά", του Δημήτρη Σιαδήμα και της Νικολέτας Σαλμά από το Παναιτώλιο, στον

6ο διεθνή διαγωνισμό OLYMP TASTE AWARDS 2021

Και φέτος ακόμη ένα ασημένιο βραβείο ήρθε να προστεθεί στην συλλογή τους.

Ο OLYMP TASTE AWARDS αποτελεί έναν διεθνή διαγωνισμό υψηλής γαστρονομίας και εξειδικευμένης αξιολόγησης ποιοτικών τροφίμων, από διακεκριμένους chef και γευσιγνώστες.

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, από 14 έως 21 Ιουνίου

Ουσιαστικά εδώ έχουμε, για 6η χρονιά, τη συνάντηση των καλύτερων παραγωγών υψηλής γαστρονομίας τροφίμων από χώρες του εξωτερικού και την Ελλάδα, μέσα από μια μοναδική διοργάνωση με θέμα την γευσιγνωσία μοναδικών προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα.


Η αξιολόγηση

Η αξιολόγηση των δειγμάτων έγινε από το Olymp Awards Chef’s Jury Panel, με Panel Leader τον Κωνσταντίνο Μουζάκη, Μr. Chef Europe 2015, Director Gastronomy Club Unesco, Member WACS, και μέλη της ομάδας κριτών με πολλά γνωστά ονόματα του χώρου από το πανέμορφο αυτό σύμπλεγμα γνώσης και πείρας του πάνελ των κριτών. Ενδεικτικά αναφέρονται οι πολύ γνωστοί αρχιμάγειρες της Ελληνικής προεδρίας της Δημοκρατίας, κύριοι Θανάσης Σκούρας και Βασίλης Μπέκας.

Ας σημειωθεί ότι όλα τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, δοκιμάστηκαν από τους κριτές με την «τυφλή» μέθοδο, χωρίς συσκευασία, και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο. Σε κάθε προϊόν αποδόθηκε ένας κωδικός αριθμός για να διασφαλιστεί η αξιόπιστη παρακολούθησή τους.

Κάθε κριτής – γευσιγνώστης πραγματοποιούσε μια οργανοληπτική ανάλυση του προϊόντος που δοκίμαζε, και κατέγραφε μια αριθμητική βαθμολογία στο φύλλο αξιολόγησης η οποία αντιπροσώπευε τη γενική αίσθηση απόλαυσης καθώς και άλλα κριτήρια, όπως όψη, οσμή, υφή, γεύση και αίσθηση στο στόμα.

 


 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου