.

.

.

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναιτωλίου "Χρήστος Καπράλος" διοργανώνει εκδρομή στα Τζουμέρκα


Η ανακοίνωση του Συλλόγου...

Μονοήμερη-Εκδρομή
Στα μονοπάτια των Τζουμέρκων.
Ανακοινώνουμε ότι στις 10 Οκτωβρίου 2021 θα πραγματοποιήσουμε μονοήμερη εκδρομή στα Τζουμέρκα.
Πρόγραμμα.
Αναχώρηση: 7 π.μ από Παναιτώλιο
7.15 π.μ από Αγρίνιο, σχολεία στο τραίνο.
Μέσω Άρτας , φτάνουμε ακολουθώντας ωραιότατη διαδρομή στα χωριά των βορειοδυτικών Τζουμέρκων.Τις πρώτες εντυπώσεις, τις κερδίζει η όμορφη Ροδαυγή που βιγλίζει πάνω απ’ την τεχνητή λίμνη του Αράχθου. Στη συνέχεια, αφού περάσουμε τη δροσερή Πλατανούσα, κατηφορίζουμε προς τον Άραχθο και μέσω υπέροχης διαδρομής που μας προσφέρει η δεξιά όχθη του Άραχθου συνεχίζουμε για το χωριό Καταρράκτης όπου θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης και θα προσκυνήσουμε την Θαυματουργή εικόνα.
Φθάνουμε στα όμορφα Άγναντα. Πετρόχτιστα μαστορεμένα σμιχτά δίπατα σπίτια και στη μέση του ο καλοφτιαγμένος ναός και η πλατεία του, απ’ όπου μπορείς να αγναντέψεις το μακρινό ορίζοντα, αλλά και να ’χεις μια πανοραμική άποψη του βόρειου μαχαλά των Αγνάντων, την κεντρική «αγορά» του, την όμορφη παλιά εκκλησιά της Φανερωμένης και το επιβλητικό καλομαστορεμένο λιθόκτιστο σχολείο να ξεχωρίζει στη μέση του. Συνεχίζουμε για το χωριό Κτιστάδες.Λίγο μετά δεξιά, σ’ ένα τεράστιο πανώριο ίσιωμα, στη θέση Συγγενά κάτω απ’ τη γοητευτική κορφή Στρογγούλα, συναντούμε το χώρο στάθμευσης για όσους θέλουν να επισκεφθούν το σπήλαιο «Ανεμότρυπα». Πεντακόσια μέτρα, προς το παρόν, του παραμυθένιου σπηλαίου είναι επισκέψιμα.Τους υπόγειους καταρράκτες του μόνο τους ακούς, ακόμη δεν τους βλέπεις… Πλευροκοπούμε την καμαρωτή Στρογγούλα, μια απ’ τις πιο εντυπωσιακές κορφές των Τζουμέρκων.

Πολύ σύντομα μπαίνουμε στο μεγαλύτερο και σπουδαιότερο απ’ όλα τα Τζουμερκιώτικα μαστοροχώρια στα παινεμένα Πράμαντα (870μ.). Παραμονή για γεύμα στην ωραία πλατεία στην οποία βρίσκεται ο ναός της Αγίας Παρασκευής καθώς και η πανέμορφη πέτρινη βρύση «Αράπης».

Μετά το μεσημέρι αναχώρηση για την επιστροφή μας που θα μας φέρει μπροστά στο αριστούργημα της λαϊκής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, στο ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας. Ένα θαύμα τέχνης και τεχνικής. Το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι της Ελλάδας. Κατέρρευσε τρείς φορές, το 1860, το 1863, και το 2015, την τελευταία φορά έπειτα από βροχόπτωση και 5 χρόνια μετά τελείωσε η αναστήλωση. Παραμονή για καφέ και αναχώρηση για το Αγρίνιο με στάση στην διαδρομή μας.
Τιμή συμμετοχής : 18 €
Περιλαμβάνονται :
• Μεταφορά με άνετο πούλμαν
• Συνοδός γραφείου
Δεν Περιλαμβάνονται :
• Είσοδος σε μουσεία και χώρους
• Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το τουριστικό πρακτορείο CHAR-MA HOLIDAYS Δαγκλή 9-11 , ΑΓΡΙΝΙΟ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου