.

.

.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας πολιτών για την παραμονή του καταστήματος ΕΛΤΑ στο Παναιτώλιο


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δ.Δ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

Προς όλους τους ενδιαφερόμενους και τους αρμόδιους,

Το Παναιτώλιο είναι μία κοινότητα 4000 μόνιμων κατοίκων το οποίο βρίσκεται περίπου 7χλμ από το Αγρίνιο και υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Αγρινίου:

Από το 1972 υπάρχει κατάστημα ΕΛΤΑ το οποίο έως πρόσφατα λειτουργούσε καθημερινά με έναν υπάλληλο και έναν ταχυδρόμο ο οποίος ερχόταν από το κατάστημα του Αγρινίου.

Το τελευταίο διάστημα είναι διάχυτη η

ανησυχία των εκατοντάδων κατοίκων που εξυπηρετούνται από αυτό, δεδομένων πληροφοριών που αναφέρουν ότι έχει επιλεχθεί μαζί με άλλα καταστήματα της χώρας  να κλείσει λόγω της αναδιάρθρωσης των ταχυδρομικών καταστημάτων. Εχουν γίνει σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή και οι απαντήσεις που έχουν δοθεί αναφέρονται σε δυο υπουργικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα:

 

Την υπ’ αριθμ. ΑΠ 928/18/18.03.2020 Απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και

Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) «Εισήγηση της γνώμης της Ε.Ε.Τ.Τ. προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

για την αναμόρφωση του περιεχομένου της Καθολικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας και των όρων παροχής

αυτής, ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ταχυδρομικής αγοράς και των χρηστών»

η οποία αντικατέστησε την

72142/1663/2014 υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία

«Ο Φορέας Παροχής  Καθολικής Υπηρεσίας υποχρεούται να παρέχει στους χρήστες ταχυδρομικών υπηρεσιών, ανεξάρτητα από το σημείο της Ελληνικής Επικράτειας στο οποίο βρίσκονται, καθολικές ταχυδρομικές υπηρεσίες, όπως αυτές ορίζονται στο Ν.4053/2012 και σύμφωνα με τις ποιοτικές προδιαγραφές που ορίζει η παρούσα

Ως πρωτοβουλία μόνιμων κατοίκων θέλουμε να τονίσουμε το κοινωνικό έργο που επιτελεί το τοπικό κατάστημα, μιας και εξυπηρετεί συνταξιούχους, επαγγελματίες και εν τέλει όλους τους κατοίκους με υπηρεσίες αλληλογραφίας, ταχυ-μεταφορών, τραπεζικών συναλλαγών κ.α.

Η αειφόρος και βιώσιμη ανάπτυξη έρχεται με την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών και την παροχή ποιότητας ζωής στους κατοίκους και όχι με ποσοτικούς όρους αγοράς.                     

Για αυτό το λόγο:

    

ΖΗΤΑΜΕ

- ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΤΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ -ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΑΤΜ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ

 

Προσυπογράφουμε οι κάτοικοι του Παναιτωλίου

 

-

-

-

-

-

-

-

-

Η Πρωτοβουλία πολιτών για την παραμονή του καταστήματος ΕΛΤΑ στο Παναιτώλιο αποτελείται από, Δάνος Καπλανίδης, Κώστας Καπρέλης -πρόεδρος Ολυμπιακού Παναιτωλίου, Δήμητρα Κατσιμάρη, Μαρία Παπαχρήστου, Αλέξανδρος Σαμαράς-τοπικός σύμβουλος Παναιτωλίου, Ρούλα Σιαδήμα-πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου "Χρήστος Καπράλος", Δημήτρης Σχισμένος -τοπικός σύμβουλος Παναιτωλίου.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου