ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ: Δείτε τα καλύτερα μελομακάρονα από μια πανεύκολη αλλά και επαγγελματική συνταγή
ΥΛΙΚΑ:
-1 κιλό αλεύρι-20 γρ μπέικιν
-50 γρ. ζάχαρη άχνη
-500 γρ αραβοσιτέλαιο
-300 γρ. χυμό πορτοκαλιού
-75 γρ. κονιάκ
-Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
Για το ΣΙΡΟΠΙ:
-500 γρ. νερό
-700 γρ. ζάχαρη
-1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
-1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
-Φλούδα από ½ μανταρίνι
-2 ξυλάκια κανέλα
-6 καρφάκια γαρίφαλο
-200 γρ. μέλι θυμαρίσιο
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ:
-Καρύδι τριμμένο
-Κανέλα
-Σουσάμι καβουρδισμένο και σπασμένο ελαφρώς στο μούλτι να αποβάλλει τα αιθέρια έλαια και να μοσχοβολήσει
Δείτε περισσότερα για την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου