.

.

.

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο Συμβουλευτικής της Κοινωνιολόγου Ευαγγελίας Χρ. Πρέζα

Κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της αριστούχου Κοινωνιολόγου Συμβούλου Παίδων, Εφήβων και Ενηλίκων, Ευαγγελίας Πρέζα με τίτλο " Κοινωνικές Αλληλεπιδράσεις Συμβουλευτική & Ενδυνάμωση, Οδηγός Αυτοβοήθειας". Η Ευαγγελία Πρέζα του Χρήστου και της Δήμητρας είναι κάτοικος Παναιτωλίου και διατηρεί τα τελευταία 9 χρόνια το ALMA LIBRE, γραφείο Συμβουλευτικής, Υποστήριξης, Διαχείρισης και Εκπαίδευσης για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου. Πλέον, ως συγγραφέας και εκδότης του εν λόγω βιβλίου, έρχεται να προσθέσει το δικό της πνευματικό έργο πάνω στον τομέα της Συμβουλευτικής, στη σειρά βιβλίων "Συμβουλευτική". Οι θεματικές του βιβλίου είναι 100 σε 290 σελίδες. Πρόκειται για ένα ουσιαστικό βοήθημα για το άτομο, για τον ενήλικα, το παιδί και όλη την οικογένεια. 
Τι μπορώ να βρω σε αυτό το βιβλίο;
Μπορείς να βρεις συνταγές περιποίησης της ψυχής, τρόπους αντιμετώπισης των σκέψεων, των νοσηρών και αυτοκαταστροφικών σκέψεων, 100 σελίδες Συμβουλευτικής, Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης, διδακτικές ιστορίες με πλούσια γνωσιακά ερεθίσματα, θέματα γονέων και παιδιών, τρόπους αντιμετώπισης των διαφόρων κοινωνικών αλληλεπιδράσεων μας, των ποιοτικών και των νοσηρών, κοινωνιολογικά ζητήματα, αλλά και διάφορες συμβουλές διαχείρισης του εαυτού μας και των σχέσεων μας με τους άλλους, τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης.
Σε μια εποχή, διαρκούσης της οποίας η πανδημία οδήγησε σε αύξηση της εσωστρέφειας των ατόμων, των δυσλειτουργικών σκέψεων και των τοξικών τους συναισθημάτων, έρχεται το βιβλίο της Ευαγγελίας Πρέζα ώστε να αποτελέσει αρωγό του ατόμου, αναφορικά με την διαχείριση των συναναστροφών του με την κοινωνία και το κόστος των αρνητικών αλληλεπιδράσεων στον τρόπο που σκέφτεται, αισθάνεται και συμπεριφέρεται. Ένα κόστος που αφορά τον ίδιο του τον εαυτό στον οποίο και ξεσπά κι ένα άλλο κόστος, το κοινωνικό κόστος που καλείται να υποστεί ένα κοινωνικό σύνολο από ένα άτομο που ξεσπά και στην κοινωνία.


Ακολουθεί απόσπασμα από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Σκοπός εκπόνησης του παρόντος συγγράμματος είναι η συμβουλευτική, η διαχείριση και η ενδυνάμωση τόσο του ατόμου, ως κοινωνικού δρώντος υποκειμένου, όσο και της οικογένειας, ως μικρογραφίας της κοινωνίας, σε ζητήματα που αφορούν την αλληλεπίδραση κοινωνίας και ατόμου.
Ο άνθρωπος στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι αναπτύσσει ένα σύνθετο δίκτυο συναισθηματικών και κοινωνικών σχέσεων, οι οποίες βρίσκονται σε στενή και συνεχή αλληλεπίδραση μεταξύ τους.
Η διαμόρφωση του εαυτού είναι αποτέλεσμα των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων.
Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι παράγωγα των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων - διαντιδράσεων.
Οι σκέψεις μας, η συμπεριφορά μας, οι πράξεις μας και τα συναισθήματά μας επηρεάζονται από τις ποιοτικές ή νοσηρές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.
Η Συμβουλευτική δίδεται στην κατεύθυνση της Αυτογνωσίας.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν σημαντικό και πολύτιμο οδηγό Αυτοβοήθειας για κάθε άνθρωπο, για κάθε οικογένεια.
Αγαπητέ αναγνώστη, να σκέφτεσαι ότι η ζωή δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ωσάν ασπρόμαυρη ταινία...

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο με μια παραγγελία στο τηλέφωνο 6940 658 368.
Κεντρικό σημείο πώλησης του βιβλίου: ALMA LIBRE Χατζηελευθερίου 6, Άγιος Κωνσταντίνος, Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας.
 
 Η Ευαγγελία Πρέζα του Χρήστου και της Δήμητρας γεννήθηκε στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας. Ολοκλήρωσε τις τετραετείς σπουδές της στο τμήμα Κοινωνιολογίας, της σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, από το οποίο αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου ΑΡΙΣΤΑ 8,55. Βραβεύθηκε επί σειρά ετών με υποτροφίες και αριστεία ΙΚΥ και Ομήρου Κοντούλη. Στα πλαίσια της πρακτικής της, υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Ψυχιατρικού Τμήματος  και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χατζηκώστα Μεσολογγίου.
Αμέσως μετά, συνέχισε σε διετές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ολοκληρώνοντας τις 6χρονες ακαδημαϊκές σπουδές της, σημείωσε πορεία ως αρθρογράφος στον τοπικό τύπο Αγρινίου και Μεσολογγίου, με πάνω από 150 άρθρα. 
 


 Από το 2012 έως και σήμερα, διατηρεί το ALMA LIBRE, γραφείο Συμβουλευτικής και Ενδυνάμωσης, Διαχείρισης και Εκπαίδευσης Παίδων, Εφήβων και Ενηλίκων στη Χατζηελευθερίου 6, στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου. Συγκεκριμένα, σήμερα παρέχει υπηρεσίες Κοινωνιολόγου Συμβούλου Παίδων Εφήβων και Ενηλίκων, Συμβούλου Οικογενειακού Προγραμματισμού, Συμβούλου Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, Υπηρεσίες Εκπαίδευσης μέσω Επιμορφωτικών Σεμιναρίων, υπηρεσίες Συγγραφέα και Έκδοσης Βιβλίων.
 
Πέρα από τις ατομικές συνεδρίες, στα πλαίσια Επιμορφωτικών Σεμιναρίων έχει ενεργά δύο προγράμματα, τις Σχολές Γονέων και το Εργαστήρι Κοινωνιολογίας για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.
Ως ένθερμος υποστηρικτής της δια βίου μάθησης, η Ευαγγελία Πρέζα έχει παρακολουθήσει πάνω από 40 επιμορφωτικά σεμινάρια σε Ελλάδα και Αμερική. Στην Αμερική παρακολούθησε 8 επιμορφωτικά σεμινάρια λαμβάνοντας πιστοποιήσεις επιμόρφωσης στη Διαχείριση Χρόνου και Άγχους, στις Δεξιότητες Συνεντεύξεων, στην Επικοινωνία Κρίσεων, στην Εξυπηρέτηση πελατών, στην Επαγγελματική Γραφή και στην αγγλική γλώσσα ως δεύτερη γλώσσα.
 
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της στο Facebook: Κοινωνιολόγος Ευαγγελία Χρ. Πρέζα


 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου