.

.

.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Με χαρά η ενορία του Ι. Ν. Αγίας Τριάδος υποδέχτηκε τον νέο Ιεροδιάκονο π. Κύριλλο Παλούμπα

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου, μνήμη του εν Αγίου Κυρίλλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Παναιτωλίου η ακολουθία του όρθρου και Θεία Λειτουργία.

Στο Μυστήριο παρέστη και συλλειτούργησε ο Ιεροδιάκονος π. Κύριλλος Παλούμπας εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, θέλοντας έτσι να περάσει την ημέρα της ονομαστικής του εορτής και να γιορτάσει κοντά στους παλιούς, γνώριμους και αγαπημένους του ενορίτες. 
 
Ο π. Κύριλλος, όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν, πριν λίγο χρονικό διάστημα χειροτονήθηκε Ιεροδιάκονος αλλά κατά το παρελθόν είχε διατελέσει βοηθός ιεροψάλτης στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος.

Ακόμη συλλειτούργησαν οι: π. Ιωάννης Αν. Γκιάφης (Θεολόγος- Πολιτικός Επιστήμονας) όπου κήρυξε και τον Θείο Λόγο, ο π. Αναστάσιος Σπυρόπουλος (εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Κυψέλης Αγρινίου) και οι π. Χριστόφορος Γιολδάσης και π. Αλέξιος Κολιάς (συνεφημέριοι του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Παναιτωλίου).
 
Το αναλόγιο κόσμησαν οι Ιεροψάλτες Ιωάννης Καραγιάννης και Θεόδωρος Βάτσιος, ενώ ο Ναός από πολύ νωρίς κατακλύστηκε από ενορίτες που παραβρέθηκαν, συνεχάρησαν και ευχήθηκαν στον π. Κύριλλο.
 
Τέλος ο π. Κύριλλος διένειμε στους πιστούς, μετά το αντίδωρο, ένα γλυκό ως κέρασμα και μια εικόνα του Αγίου Κυρίλλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, δεχόμενος τις εγκάρδιες ευχές τους και το «Άξιος».
 
 























 






 
 
 
  
 
 
 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου