.

.

.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Γενικό Λύκειο Παναιτωλίου: Η γιορτή για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με λιτή μεγαλοπρέπεια και απλότητα γιορτάστηκε και φέτος στη

σχολική μας μονάδα, το ΓΕ.Λ. Παναιτωλίου, η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Με ποιήματα, τραγούδια, και Εθνική Υπερηφάνεια. Η γιορτή ξεκίνησε με την ανάγνωση  του Πρακτικού του Συλλόγου Διδασκόντων για τον ορισμό Σημαιοφόρων και Παραστατών. Ακολούθησε η παράδοση της Σημαίας στο μαθητή Κούση Δημήτριο του Αθανασίου, από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Αθανάσιο Σαρδέλη.

Το βροντερό μήνυμα του 1940 διαποτισμένο από τις αξίες της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της εθνικής ομοψυχίας καταγράφεται βαθιά στο μυαλό και την ψυχή μας, θυμίζοντάς μας τους ανεξίτηλους αγώνες για ελευθερία και το ηρωικό παρελθόν από το οποίο δεν παύουμε να εμπνεόμαστε. Τα νέα ΟΧΙ τα καλλιεργούν και τα αναθερμαίνουν οι ζεστές ψυχές των ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού. Ο δικός μας συντοπίτης, Παναιτωλιώτης μουσικός, κ. Γιάννης Ψειμάδας, με το δικό του ξεχωριστό τρόπο ενέπνευσε στους μαθητές μας συγκινητικές εμπειρίες και βιώματα… οι άδολες και φωτεινές ματιές των παιδιών που σιγοτραγουδούσαν μαζί του φανερώνουν του λόγου το αληθές…

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές μας και ιδιαίτερα τους μαθητές και τις μαθήτριες που έλαβαν μέρος στη γιορτή. Επίσης τις συναδέλφους κ. Κοσμά Γλυκερία και Παπαδοπούλου Δήμητρα, Φιλολόγους, που με συνεργατικότητα και μεράκι παρουσίασαν μία εξαιρετική γιορτή.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον πρώην Υπουργό και Βουλευτή Αιτ/νίας κ. Σπήλιο Λιβανό για την τιμητική του παρουσία στη σχολική μας γιορτή για την Εθνική επέτειο. Με αφορμή τη φιλοξενία του σχολείου μας στο ένθετο του Βήματος της Κυριακής, 16-10-2022, το ΒΗΜΑ του Αγρινίου, ο κ. Λιβανός συνεχάρη τους μαθητές – δημοσιογράφους , ερευνητές – και τους προέτρεψε να συνεχίσουν αυτές τις δημιουργικές πρωτοβουλίες τους. Αναφέρθηκε επίσης στα ιδανικά που εμπνέουν διαχρονικά τον Ελληνισμό και, κυρίως, αυτό της ελευθερίας και κατέγραψε την ισχυρή και ασφαλή παρουσία της Ελλάδας σήμερα στον κόσμο. Συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές επίκαιρα θέματα των ενδιαφερόντων τους και δήλωσε το προσωπικό του ενδιαφέρον για θέματα του σχολείου. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

 

 Γενικό Λύκειο Παναιτωλίου


 


 

 






















 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου