.

.

.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ "ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ" ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023
ΜΟΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΑΝΩ ΠΕΔΙΝΑ - ΜΙΚΡΟ, ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΠΙΝΓΚΟ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ....
 
Αναχώρηση: 6.45 π.μ. από Παναιτώλιο.
7.00 π.μ. από Αγρίνιο, πλατεία Μαβίλη στα τραίνα.
Πρώτη στάση για καφέ έξω από τα Γιάννενα.
Συνεχίζουμε για τα Άνω Πεδινά, σε απόσταση περίπου 35 χιλιομέτρων από τα Γιάννενα, χτισμένα σε υψόμετρο 960 μέτρων. Μπαίνοντας στο χωριό το μάτι μας θα πέσει στο παραδοσιακό χρώμα, στα καλοδιατηρημένα σπίτια και αρχοντικά, στα θαυμάσια τουριστικά καταλύματα, εναρμονισμένα πλήρως με το υπέροχο φυσικό περιβάλλον.Στην είσοδο του χωριού είναι χτισμένη η μονή Ευαγγελιστρίας, φρουριακής μορφής, την οποία και θα επισκεφθούμε. Το καθολικό (τρίκλιτη βασιλική με τρούλο), αφιερωμένο στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, οικοδομήθηκε σύμφωνα με εντοιχισμένη επιγραφή το 1793 και ιστορήθηκε το 1809.
 
Συνεχίζουμε προς το χωριό Αρίστη με σύντομη στάση στην γέφυρα του Βοϊδομάτη ποταμού. Το γεφύρι δεν είναι ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αλλά η όλη φύση θα μας αποζημιώσει. 
 
 Κατόπιν φθάνουμε στο Πάπιγκο. Οι παραδοσιακοί οικισμοί του Πάπιγκου και του Μικρού Πάπιγκου είναι δύο από τους πιο όμορφους και πιο τουριστικούς προορισμούς σε αυτή την ιδιαίτερη περιοχή της Ηπείρου. Εντυπωσιάζει το άγριο φυσικό τοπίο και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική με την χρήση της πέτρας από τους ξακουστούς μαστόρους του Ζαγορίου.Συνεχίζουμε με τοΜικρό Πάπιγκο, φωλιασμένο στα ριζά της Αστράκας, σε ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό σκηνικό: Πάνω από το χωριό ορθώνονται το Κόκκινο Λιθάρι και οι Πύργοι της Αστράκας, βραχώδεις σχηματισμοί που κόβουν την ανάσα, ενώ στο φαράγγι έξω από το χωριό απλώνονται οι φυσικές «κολυμπήθρες» που γεμίζουν νερό τον χειμώνα και μεταμορφώνονται σε πισίνες για βουτιές το καλοκαίρι. Πέτρινα σπιτάκια σκεπασμένα με ηπειρώτικη πλάκα, σοκάκια με διάσπαρτες αχνιστές καμινάδες, ένα χειμωνιάτικο σκηνικό που μας προδιαθέτει για περιηγήσεις στα 1.000 μέτρα υψόμετρο. Επιστρέφουμε στο Μεγάλο Πάπιγκο,το χωριό-σταρ , με τα πέτρινα ζαγορίτικα σπιτάκια να ορθώνονται γαλήνια – τόσο, που νομίζεις ότι δεν ζει κανείς εκεί, και τη βλάστηση να κυκλώνει τα πετρόχτιστα καλντερίμια του. Τα ξωκλήσια και οι περίτεχνες κρήνες συμπληρώνουν το σκηνικό, ενώ οι παραδοσιακοί ξενώνες και τα ζεστά ταβερνάκια είναι τόσα όσα πρέπει για να δίνουν αρκετές επιλογές στους επισκέπτες χωρίς να καταστρέφουν τη ατμόσφαιρα. Θα περπατήσουμε στα στενά πέτρινα καλντερίμια και θα απολαύσουμε τη θέα στο σπάνιο φυσικό τοπίο. Παραμονή για γεύμα (προαιρετικό).
 
Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση γιατα Γιάννενα, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Η λίμνη Παμβώτιδα και η υπέροχη βόλτα της, το κατοικημένο Νησί με τα σπουδαία μοναστήρια του, το Κάστρο με την ακρόπολη Ιτς Καλέ και όλη η ατμόσφαιρα που κουβαλά και την οποία ενισχύουν η ιστορία και οι θρύλοι για τον Αλή Πασά, τη Βασιλική και την κυρα-Φροσύνη είναι λόγοι αρκετοί για την στάση μας. 
 
Στις 19.30 μ.μ. αναχώρηση για την επιστροφή μας.
 
Τιμή εισιτηρίου : 23 €, συμπεριλαμβάνεται και συνοδός από το γραφείο.
Κράτηση θέσης, προκαταβολή: 10€.
 
Τηλέφωνα δήλωσης : 6973342279 και 6908702067.
 
H εκδρομή διοργανώνεται σε συνεργασία με το τουριστικό πρακτορείο Char-ma- Travel Services, Δαγκλή 11, Αγρίνιο, τηλ. 2641039387-88 Κιν: +30 6945334626.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου