.

.

.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Ανακοίνωση της Επιτροπής Υγείας και Αλλυλεγγύης Παναιτωλίου

Η επιτροπή αγώνα για την υγεία συγκροτήθηκε όταν εμφανίστηκε η πανδημία στις αρχές του 19, τότε που ήλθαν στην επιφάνεια τα σοβαρά προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας .

Ήταν γέννημα της ανάγκης αλλά και της ωριμότητας με σύνθημα Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ η επιτροπή επεξεργάστηκε συγκεκριμένα αιτήματα που

απαντούν αν και όχι ολοκληρωμένα στα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν .

Τα αιτήματα είναι :

·       Διεκδίκηση σύγχρονου αγροτικού ιατρείου

·        Nα λυθούν τα προβλήματα πρόληψης γυναικών- παιδιών οδοντιατρικής περίθαλψης κτλ

·        Nα λυθούν τα χρόνια προβλήματα του νοσοκομείου. Πρόσληψεις μόνιμου ,ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

·       Να καταργηθούν  οι συμμετοχές στα φάρμακα

 Η επιτροπή αγώνα πραγματοποίησε αρκετές συσκέψεις παραστάσεις αλλά και συγκέντρωση στις 15 Οκτώβρη ,πραγματοποίησε πλατιά σύσκεψη στη δημοτική αίθουσα όπου και διευρύνθηκε .Πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «Μακροχρόνιες επιπτώσεις από τον covid 19 από κοινού με τον πολιτιστικό σύλλογο ο Χρήστος Καπράλος.

 Μετά από συζήτηση η επιτροπή αγώνα για την υγεία αποφάσισε να διευρύνει τα αιτήματα και μετεξελίχθηκε σε επιτροπή υγείας και αλληλεγγύης .

Πέρα από τα αιτήματα για την υγεία και το ταχυδρομείο επεξεργάστηκε αιτήματα για την ακρίβεια αλλά και  διεκδικήσεις για την λύση τοπικών λαϊκών προβλημάτων. Μετά την παράσταση της επιτροπής στη δημοτική αρχή με ανακοίνωση δόθηκαν στη δημοσιότητα τα προβλήματα και απαντήσεις του κυρίου Δημάρχου .Με όλα τα αιτήματα προγραμματίστηκε συγκέντρωση στις 11 Δεκέμβρη η οποία αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών .

Η δράση της επιτροπής υγείας και αλληλεγγύης είναι σημαντική και πρωτοπόρα. Έτσι κι αλλιώς εγκαινίασε την εποχή των αγώνων και σε τοπικό επίπεδο .Άνοιξε μπορούμε να πούμε ένα σύγχρονο κεφάλαιο για την ικανοποίηση δίκαιων και σύγχρονων αιτημάτων. Ήδη τη δράση της επιτροπής έχει αγκαλιάσει ένα σημαντικό τμήμα των κατοίκων .Αυτό δείχνουν οι εκατοντάδες υπογραφές που μαζεύτηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα ,η συμμετοχή στη συγκέντρωση, στις συσκέψεις κτλ.

 

 Η επιτροπή άνοιξε δρόμο μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες .Ακόμα και τώρα να σταματήσει τη δράση της έφερε σε πέρας είναι πολύ σημαντικό έργο. Η δράση της όμως θα συνεχιστεί και έχει να κάνει πολλά. Αυτό δείχνει η μετεξέλιξη της η διεύρυνση των αιτημάτων αλλά και οι διαθέσεις που υπάρχουν.

 Πάντα στη ζωή υπάρχουν δύο δρόμοι ,ο δρόμος του αγώνα και ο δρόμος της υποταγής.
 Σας καλούμε μαζί μας στον δικαίο -τίμιο και αναγκαίο δρόμο του αγώνα να πάρουμε ανάσες αισιοδοξίας και ανάτασης .

Οι μέρες που έρχονται θα είναι πιο δύσκολες και επικίνδυνες, πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι και αλληλέγγυοι.

 Καλή χρονιά με υγεία

επιτροπή υγείας και αλληλεγγύης παναιτωλίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου