Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Αξέχαστη βραδιά με 3 χορωδίες στο Μουσικό σχολείο Αγρινίου

Το Σαββατόβραδο 11 Μαρτίου στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου τρεις χορωδίες ανέβασαν την

τέχνη της μουσικής σε ανώτερα επίπεδα.

Η ευρύχωρη αίθουσα εκδηλώσεων εντός του κτηρίου πληρεί  όλες τις προϋποθέσεις για την άνεση των επισκεπτών και των πολυμελών χορωδιών. Και η ακουστικότητα του χώρου είναι καλά μελετημένη.


Οι καλεσμένοι στην εκδήλωση απόλαυσαν την μουσική τελειότητα που διοργανώθηκε στο Μουσικό Σχολείο και θα τους μείνει αξέχαστη.

Τον συντονισμό της μεγαλειώδους εκδήλωσης έφερε εις πέρας με άψογο τρόπο η κυρία Έβελυν Τριανταφύλλου.

Καλωσόρισε τους επισκέπτες στην εκδήλωση που έχει ως τίτλο : «Μια βραδιά με την χορωδία νέων Αθηνών». 


(Βιογραφικά των χορωδιών και καλλιτεχνών ακολουθούν στο τέλος του κειμένου).



Κάλεσε στο βήμα της σκηνής τον Προέδρο του Μουσικού Συλλόγου «Ορφέα», που ιδρύθηκε στο Αγρίνιο το μακρινό 1894 κύριο Θέμη Γαμβρούλη για μια προσφώνηση. 

Ο κύριος Γαμβρούλης καλωσόρισε τους επισκέπτες και ζήτησε την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών. 

Ακολούθως διάβασε τον παρακάτω Χαιρετισμό του Δημάρχου κυρίου Γεωργίου Παπαναστασίου που δεν παραβρέθηκε λόγω απουσίας του για σοβαρή υπόθεση στην Αθήνα.

«Καλωσορίζουμε στο Αγρίνιο τον επιφανή ακαταπόνητο Καθηγητή Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικόλαο Μαλάφα και το εξαίρετο χορωδιακό του σύνολο. Η δυνατότητα πραγματοποίησης τέτοιων μοναδικών πολιτισμικών συναντήσεων που δίνουν βάθος και ουσία στην πόλη είναι το διαχρονικό όραμά μας. Μόνο εύσημα αξίζουν στον «Ορφέα» μας και το Μουσικό μας Σχολείο».

O Πρόεδρος του «Ορφέα» ευχαρίστησε την κυρία Παπαγεωργίου για την αμέριστη ηθική και υλική υποστήριξη εκ μέρους του Δήμου Αγρινίου. Για την πρωτόγνωρη συν εργατικότητα και ζωτικότητα. Καθώς και την κυρία Έφη Τσιακανίκα προϊσταμένη της ΚΕΔΑ για την άψογη συνεργασία. Κάλεσε την κυρία Παπαγεωργίου για έναν χαιρετισμό.

Η  Αντιδήμαρχος  μεταξύ των άλλων στον χαιρετισμό της είπε και τα παρακάτω λόγια:

«Η σημερινή εκδήλωση είναι πρωτοβουλία του κυρίου Γαμβρούλη, Προέδρου του Μουσικού Συλλόγου «Ορφέα». Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια για μένα. Στην  πρότασή του της διοργάνωσης ο Δήμος ανταποκρίθηκε θετικά και άμεσα. Και έτσι έχομε την σημερινή χαρά να απολαύσομε τρεις εξαιρετικές χορωδίες. Καλωσορίζω στην πόλη μας την «Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών» που τα μέλη της είναι πτυχιούχοι του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μια χορωδία με εξαιρετικές εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι χαρά και τιμή μας που τους έχομε στην πόλη μας. Επίσης φιλοξενούμε και χαιρόμαστε για την παρουσία εδώ του κυρίου Νικολάου Μαλιάρα, καθηγητού Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθύνει την χορωδία». 

Συνέχισε πληροφορώντας το ακροατήριο για την ιστορική διαδρομή του «Ορφέα» στα μουσικά δρώμενα του Αγρινίου. Μίλησε για την διεύθυνση της χορωδία του από την κυρία Άννα Πανοπούλου η οποία διευθύνει και την χορωδία «Αλθαία» του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου. Η «Αλθαία» δημιουργήθηκε το 1997 με την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου. Έχει πολλές τιμητικές διακρίσεις και βραβεύσεις σε όλη την Ελλάδα. Το Αγρίνιο είναι υπερήφανο για την ύπαρξη ενός τέτοιου Σχολείου. Ευχαρίστησε όλα τα μέλη των χορωδιών, τον Πρόεδρο του «Ορφέα» και την κυρία Εύη Μπεκούλη Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, όλους του συντελεστές της εκδήλωσης και την κυρία Έβελυν Τριανταφύλλου η οποία έχει αναλάβει την παρουσίαση. 


Και έκλεισε με τα λόγια: «Το πιο μεγάλο ευχαριστώ το απευθύνω σε όλους εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας. Και τώρα ας απολαύσομε όλοι μαζί ένα υπέροχο ταξίδι στους δρόμους της μουσικής».

Την αυλαία της χορωδιακής βραδιάς άνοιξε ο διακεκριμένος πιανίστας και καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου κύριος Ηλίας Φουλίδης.

Αμέσως μετά την μουσική εισαγωγή του εξαιρετικού πιανίστα κυρίου Φουλίδη ήρθε η σειρά για το χορωδιακό κομμάτι της βραδιάς. Την αρχή έκανε η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου «Αλθαία».

 Στο ρεπερτόριό της περιλάμβανε 4 έργα από το διεθνές και το ελληνικό χορωδιακό ρεπερτόριο. Διεύθυνε η κυρία Άννα Πανοπούλου καθηγήτρια  του Μουσικού σχολείου Αγρινίου. Πιανίστρια η κυρία Αγγελική Δαλιάνη, επίσης καθηγήτρια του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου  

Εντυπωσίασε πολύ το «μουσικό ταξίδι» με ένα  παραδοσιακό τραγούδι της Νότιας Αφρικής με ρυθμό και κίνηση. Καθώς και το «What a wonderful world» (Τι υπέροχος κόσμος).

Ακολούθησε η Χορωδία του «Ορφέα». Παρουσίασαν 5 έργα. (Η κυρία Έβελυν Τριανταφύλλου  για την πληρέστερη κατανόησή τους έδινε εισαγωγικές πληροφορίες).

Διεύθυνε η κυρία Άννα Πανοπούλου,  στο πιάνο η κυρία Αγγελική Δαλιάνη. 























































































































Ξεκίνησαν με το «διαμαντάκι» του μεγάλου συνθέτη κλασικής μουσικής Μότσαρτ «Ave Verum Corpus» (Χαίρε σώμα το αληθινόν). «Η μουσική δεν είναι στις νότες αλλά στη σιωπή ανάμεσά τους» είπε ο διάσημος συνθέτης Μότσαρτ.

Ακολούθησαν το «Ave Maria» (Χαίρε Μαρία).  Στο φλάουτο η κυρία Πόπη Αργυροπούλου. «Ο κύκλος με τη κιμωλία» του Μπέρτολτ Μπρεχτ. Και το «Είπες πως θα ‘ρθεις να με βρεις», του συνθέτη και στιχουργού Σταύρου Κουγιουμτζή.

 Ο «Ορφέας» έκλεισε  με στίχους του Νίκου Γκάτσου «Στα πέλαγα όλα λουλούδια στρώσε».

Η συντονίστρια κάλεσε την «Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών» που διευθύνει ο καθηγητής μουσικολογίας  και Μαέστρος της χορωδίας κύριος Νικόλαος Μαλιάρας. Στο πιάνο  ο κύριος Σάββας Ρακιντζάκης.

Συνολικά η Χορωδία εκτέλεσε 12 έργα τα παρακάτω:

1.    Locus iste (Ο τόπος ούτος)

2.    Lasciate mi morire  (Αφήστε με να πεθάνω) Μαδριγάλι του σημαντικότερου συνθέτη της δυτικής μουσικής του Ιταλού Ρωμαιοκαθολικού μουσικού και ιερέα Κλαούντιο Μοντεβέρτι. (κομμάτι από την όπερα Αριάδνη στηριγμένη στον ελληνικό μύθο της Αριάδνης που τραγουδά η ηρωΐδα μετά την εγκατάλειψη της από τον αγαπημένο της Θησέα στο νησί της Νάξου)

3.    Τι μου ‘χεις, τι είν’  τα σου ‘καμα, (παραδοσιακό της Κω).

4.     «Μια Σμυρνιά στο παραθύρι» σε επεξεργασία του Σμυρνιού Γιάννη Κωνσταντινίδη.

5.     «Τραγούδι των προσφύγων»,  του νεαρού σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Δημήτρη Μαραμή.

6.    «Με τ’αστεράκι της αυγής» (Θεοδωράκης)

7.     «Μαρίνα» (Θεοδωράκης)

8.    Η μπαλάντα του Ούρι (Χατζιδάκης)

9.    Μην τον ρωτάς τον ουρανό (Χατζιδάκης)

10.Τσάμικος (Χατζιδάκης) 

11.Είσαι παιδί μου πειρασμός (Τάκης Μωράκης)

12.Να το πάρεις το κορίτσι (Ζακ Ιακωβίδης)

Με το πέρας της Ακαδημαϊκής Χορωδίας  η Συντονίστρια κυρία Έβελυν ευχαρίστησε τον Μαέστρο κύριο Μαλιάρα, τον Πιανίστα κύριο Ρακιντζάκη και όλα τα νεαρά μέλη της Αθηναϊκής Χορωδίας για την εξαιρετική τους εμφάνιση, την  αρμονία, την  καθαρότητα, τον επαγγελματισμό τους και το γεμάτο  φρεσκάδα νεανικό μουσικό πάθος τους.

Ανακοίνωσε την έκπληξη της βραδιάς για ένα αξέχαστο φινάλε. Παρακάλεσε και τις άλλες δυο Χορωδίες, του μουσικού σχολείου και του «Ορφέα» να ανέβουν στη σκηνή και μαζί με την Ακαδημαϊκή χορωδία να ενώσουν τις φωνές τους σε  ένα κοινό τραγούδι υπό τη διεύθυνση του καθηγητού κυρίου Νικολάου Μαλιάρα και στο πιάνο  την παλιά του μαθήτρια, την εκλεκτή μουσικό κυρία  Αγγελική Δαλιάνη.

Η σκηνή γέμισε από τα μέλη των τριών εκλεκτών Χορωδιών και οι στίχοι του Μάνου Χατζιδάκη πλημύρισαν την αίθουσα σφραγίζοντας την υπέροχη και αξέχαστη βραδιά.

Με τη φουρτούνα και το Σιρόκο

ήρθε μια σκούνα απ’ το Μαρόκο

Με τον αγέρα και με τ’ αγιάζι

πάει μια μπρατσέρα για την Βεγγάζη

 

Άγιε Νικόλα, παρακαλώ σε

στα πέλαγα όλα λουλούδια στρώσε

 

Με τον ασίκη το μπουρλοτιέρη

ήρθε ένα μπρίκι από τ’ Αλγέρι

Με την Ελλάδα καραβοκύρη

πάει μια φρεγάτα για το Μισίρι

 

Άγιε Νικόλα, παρακαλώ σε

στα πέλαγα όλα λουλούδια στρώσε

Η συντονίστρια κυρία Τριανταφύλλου έκλεισε την εκδήλωση με τα λόγια:  «Ήρθαμε απόψε σε επαφή με μουσικά είδη διαφορετικών εποχών και στυλ, δοσμένα από 3 χορωδίες που δεν έχουν μόνο ψυχαγωγικό ρόλο, αλλά  μορφωτικό, παιδαγωγικό και κοινωνικό συνάμα. Η συμμετοχή των τριών Χορωδιών προσέδωσε κύρος και ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκδήλωση και σας ευχαριστούμε για την ιδιαίτερη τιμή να αποδεχτείτε την πρόσκλησή μας. Η παρουσία σας ήταν ακριβώς αυτή που περιμέναμε, ήταν αντάξια των προσδοκιών μας. Μας εντυπωσιάσατε με την φρέσκια απόδοση αυτών των κλασικών έργων και φαντάζομαι πως , για όλους φυσικά , αλλά πόσο μάλλον για τα παιδιά της χορωδίας του Μουσικού Σχολείου, πως η συνεργασία αυτή θα μείνει ανεξίτηλη και θα αποτελέσει εφαλτήριο για πιο προσεγμένες επιλογές και μουσικές διαδρομές. Η μουσική , αυτή η παγκόσμια γλώσσα που ενώνει μοναδικά του λαούς,  πηγάζει, εδρεύει και εμπνέεται από το συναίσθημα όποιο και αν είναι αυτό και όλοι οι συμμετέχοντες μας προσέφεραν απλόχερα αυτή την αίσθηση».

Πρίν αποχωρήσουν οι Χορωδίες η Αντιδήμαρχος κυρία Παπαγεωργίου επέδωσε αναμνηστικές πλακέτες συμμετοχής και ανθοδέσμες στους συντελεστές της εκδήλωσης.

Εκ μέρους του Δήμου Αγρινίου παραβρέθηκαν πέρα από την κυρία Παπαγεωργίου οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Κωνσταντίνος Ζώης και Παναγιώτης Μαρνέζος.

Να σημειωθεί ότι στο προαύλιο του σχολείου και στους γύρω δρόμους βρήκαν άνετο πάρκινγκ τα εκατοντάδες αυτοκίνητα των καλεσμένων. Πράγμα που δεν μπορεί να γίνει στο κέντρο της πόλης και γι’ αυτό τον λόγο πολλοί επισκέπτες παρόμοιων εκδηλώσεων που έρχονται από μακριά το αποφεύγουν.

Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά των Χορωδιών και μουσικών:

Χορωδία «Αλθαία»

Η χορωδία «Αλθαία» ξεκίνησε με την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου το 1997. Έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ και χορωδιακές συναντήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κατέκτησε βραβεία και επαίνους στους Πανελλήνιους Μουσικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες, το Πανελλήνιο Βραβείο Χορωδιών της Χ.Ο.Ν. (Χορωδίας Ορχήστρας Νέων), και το Πρώτο Βραβείο «Θεόδωρος Αντωνίου» στο φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών στην Καρδίτσα.  Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα από το διεθνές και το ελληνικό χορωδιακό ρεπερτόριο.

Χορωδία «Ορφέα»

Ο Μουσικός Σύλλογος «Ορφέας» ιδρύθηκε το 1894 και είναι ο αρχαιότερος Σύλλογος της πόλης. Η πρώτη ανδρική χορωδία συγκροτήθηκε το 1936 και πήρε την τελική μορφή της μικτής χορωδίας το 1954. Φημισμένοι μαέστροι, όπως ο Δενάρδος ο Κούτνας, ο Τζινιόλι διηύθυναν τη χορωδία επί σειρά ετών. Το 1974 την χορωδία ανασύστησε ο αείμνηστος κορυφαίος συμπολίτης μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαποστόλου, ο οποίος και τη διηύθυνε μέχρι το 1990. Από το 1998 μέχρι το 2020 την χορωδία διηύθυνε ο καταξιωμένος μαέστρος Βαλεντίν Στεφάνωφ. Ανεκτίμητη η ηθική και υλική υποστήριξη του επί σαράντα πέντε χρόνια αειμνήστου προέδρου Θανάση Ροντήρη. Σπουδαία η δράση των τελευταίων είκοσι χρόνων της χορωδίας. Πραγματοποίησε οκτώ ταξίδια και είκοσι πέντε εμφανίσεις στο εξωτερικό. Εξήντα συναυλίες σε διάφορα μέρη της πατρίδας. Σαράντα πέντε συναυλίες στο Αγρίνιο, όπου διοργάνωσε και δεκαπέντε χορωδιακές συναντήσεις.  Επίσης απέσπασε τέσσερα βραβεία. Τέλος από το 2021 την χορωδία διευθύνει η καθηγήτρια μουσικής του Μουσικού Σχολείου κ. Άννα Πανοπούλου.

«Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών»

Η «Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών» αποτελείται κατά κύριο λόγο από νέους καλλιτέχνες και μουσικολόγους, πτυχιούχους του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Παν/μίου Αθηνών. Έχει ασχοληθεί με έργα Ελλήνων συνθετών τόσο της Επτανησιακής και Εθνικής Σχολής, όσο και της νεότερης περιόδου, και έχει ερμηνεύσει σημαντικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου. Τα σημαντικότερα έργα Ελλήνων συνθετών που έχει ερμηνεύσει είναι οι όπερες Μάρκος Μπότσαρης, Fior di Maria και Maria Antonietta του Καρρέρ ] αλλά και η όπερα Περουζέ του Θεόφραστου Σακελλαρίδη. Τον Απρίλιο του 2017 παρουσίασε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το Requiem του Δημητρίου Λιάλιου, 130 χρόνια μετά τη σύνθεσή του. Τον Οκτώβριο του 2021 συμμετείχε στην πρώτη παγκόσμια εκτέλεση της νεοανακαλυφθείσας όπερας «Μ. Μπότσαρης» του Νικ. Μεταξά-Τζανή, έργου του 1854,για την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Έχει συνεργαστεί με όλες τις Συμφωνικές Ορχήστρες της Αθήνας και με μαέστρους όπως οι Βύρων Φιδετζής, Μίλτος Λογιάδης, Μιχάλης Οικονόμου, Παύλος Σεργίου κ.α. Εκτός των πανεπιστημιακών χώρων, έχει εμφανιστεί στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, στη Λεττονία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία, την Κύπρο και την Αίγυπτο. Έχει επίσης εμφανιστεί στο Φεστιβάλ Αθηνών, το διεθνές φεστιβάλ Αιγαίου στη Σύρο, καθώς και στις «Γιορτές Ελληνικής Μουσικής» επί σειρά ετών.

Νικόλαος Μαλιάρας

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πιανο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Μεταπτυχιακές σπουδές Βυζαντινής Φιλολογίας και Ιστορίας, Μουσικολογίας και Παιδαγωγικών της Μουσικής στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, από το οποίο αναγορεύτηκε διδάκτωρ το 1990. Η Πανεπιστημιακή του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1992 από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Σήμερα είναι πρωτοβάθμιος Καθηγητής Ιστορικής Μουσικολογίας, καθώς και διευθυντής του Τομεα Ιστορικής και Συστηματικής Μουσικολογίας και του Εργαστηρίου Μελέτης της Ελληνικής Μουσικής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος από το 2010 έως το 2014. Έχει δημοσιεύσει 5 βιβλία και έχει επιμεληθεί 4 εκτενείς συλλογικούς τόμους. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα και κείμενα σε Ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια. Υπήρξε συνεργάτης και επιμελητής εκδόσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες του. Ακόμη έχει εκδόσει 2 βιβλία με πρωτότυπες Χορωδιακές επεξεργασίες τραγουδιών για μικτή χορωδία.  Πολλά τα ενδιαφέροντα και οι δραστηριότητες του Καθηγητή σε όλους τους τομείς της μουσικής.  Ίδρυσε το 1998 και έχει αναλάβει την οργάνωση και διεύθυνση της Μικτής Χορωδίας των φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών. Ίδρυσε το 1989 και διευθύνει την Παιδική Χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης». Το 2016 ίδρυσε-σε συνεργασία με τον Αρχιμουσικό κ. Βύρωνα Φιδετζή-την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών.  

Θέμης Γαμβρούλης (Πρόεδρος Μουσικού Συλλόγου, Χορωδός)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αράχωβα Βοιωτίας. Εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομικών (Α.Α.Δ.Ε.). Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της πόλης του Αγρινίου. Από τα παιδικά του χρόνια ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την μουσική (ευρωπαϊκή και βυζαντινή) και κυρίως τη χορωδιακή τέχνη. Ιδρυτικό μέλος της Χορωδίας Καρπενησίου (1983). Επί σαράντα χρόνια υπηρετεί το χορωδιακό κίνημα της χώρας από τη θέση του χορωδού και ιδιαίτερα τριάντα πέντε χρόνια του Μ.Σ. “ΟΡΦΕΥΣ” Αγρινίου. Από το 1988 μέχρι σήμερα υπηρετεί το Σύλλογο από όλες τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Το 2005 διαδέχθηκε στην Προεδρία του συλλόγου τον αείμνηστο, εμβληματικό επί σαράντα πέντε έτη Πρόεδρο του, Θανάση Ροντήρη. Η χορωδία του ιστορικού μουσικού συλλόγου πραγματοποίησε την τελευταία εικοσαετία οκτώ εξορμήσεις στο εξωτερικό, εκατό και πλέον εμφανίσεις στην Ελλάδα και δέκα πέντε χορωδιακές συναντήσεις στην πόλη του Αγρινίου με απόλυτη επιτυχία. Επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου.

Πιανίστας Ηλίας Φουλίδης

Ο Διακεκριμένος πιανίστας  το 2008 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Κονσερβατόριο της Μόσχας  του πανεπιστημίου Τσαικόφσκι ως υπότροφος σπουδαστής του μουσικού συλλόγου «GinaBachauer» Τζίνα Μπαχάουερ υπό την διδασκαλία της Vera Gornostaeva Βέρα Γκορνοστάηεβα (μαθήτρια και βοηθός του Heinrich Neuhaus Χέινριχ Νοηχάους) και τον διάσημο πιανίστα Maxim Philippov Μαξίμ Φιλίποφ. Το 2011 έλαβε μέρος στην πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση Ιταλών συνθετών Francesco Sangalli και Adolfo Foumagalli στην Ιταλία. Το 2013 πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές ως σολίστας στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο Anton Bruckner στο Λίντς της Αυστρίας υπό την διδασκαλία του διάσημου πιανίστα Oleg Marshev Όλεγκ Μάρσεφ. Το 2014 παίρνει το 4ο βραβείο στον 17ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου του «Mauro Paolo Monopoli Prize» στην Ιταλία. Το 2015 παίρνει ειδικό βραβείο ως καλύτερος Έλληνας διαγωνιζόμενος στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου του «Γιώργου Θυμή».

Σάββας Ρακιντζάκης

Ο Σάββας Ρακιντζάκης είναι ένας από τους πολυπράγμονες καλλιτέχνες στον τομέα της μουσικής. Ασχολείται με πολλά και διαφορετικά αντικείμενα, τα οποία αλληλοσυμπληρώνονται μεταξύ τους, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη επαγγελματική προσωπικότητα. Είναι εκπαιδευτικός, ενορχηστρωτής, μαέστρος χορωδιών και άλλα πολλά. (Wikipedia).

Άννα Πανοπούλου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα όπου σπούδασε Πιάνο, Θεωρητικά και Μονωδία στο Ελληνικό Ωδείο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και έχει πάρει μαθήματα Διεύθυνσης Χορωδίας και Ερμηνείας Κλασικού και Σύγχρονου Τραγουδιού με τους Γ. Αδαμίδη, Αντ. Κοντογεωργίου, Κ. Κωνσταντάρα, Αλ. Παπούλια κ.α. Έχει πολύχρονη πείρα ως χορωδός και σολίστ σε χορωδίες και φωνητικά σύνολα. Υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 1988 και διευθύνει τη χορωδία «ΑΛΘΑΙΑ» του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου από την ίδρυσή του, με την οποία έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει διακριθεί σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς (Πηγή: diagonismos.geagr.gr)

 

 

 [Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας]

Α.Κ.Κ.https://www.gefyravergas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου