.

.

.

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Ανακοίνωση της Επιτροπής Υγείας και Αλληλεγγύης Παναιτωλίου

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ                            ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Μετά από κάλεσμα της επιτροπής, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση την Κυριακή 19 Μαρτίου στην κοινοτική αίθουσα. Τα αιτήματα-διεκδίκησεις είναι:

 1. ΥΓΕΙΑ

- Να λυθούν τα προβλήματα του νοσοκομείου με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και  νοσηλευτικού προσωπικού, να υπάρχει ο αναγκαίος σύγχρονος εξοπλισμός.

- Να έχουμε ένα σύγχρονο αγροτικό ιατρείο.

- Να καταργηθούν οι εισφορές στα φάρμακα. Γιατί η υγεία είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα.

2. -Να λυθούν οξυμένα τοπικά λαϊκά προβλήματα όπως φωτισμοί δρόμων - το πεζοδρόμιο στον κεντρικό δρόμο στο ύψος των αμπαριών, γιατί είναι κίνδυνος θάνατος για οδηγούς και πεζούς καθώς και άλλα προβλήματα.

3. Να παρθούν μέτρα ενάντια στην ακρίβεια .

4. Να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση για το ταχυδρομείο.

Η επιτροπή εκτίμησε ότι μέσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς η συγκέντρωση ήταν ένα θετικό βήμα και βοηθά να συνεχίσουμε τον αγώνα. Υπάρχουν δυνάμεις που μπορούν να στηρίξουν την αγωνιστική πορεία.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους πήραν μέρος στη συγκέντρωση, όσους χαιρέτησαν, εκπρόσωποι μαζικών φορέων αλλά και φυσικά πρόσωπα, επίσης τους δυο κεντρικούς ομιλητές αλλά και όσους πήραν μέρος στον διάλογο. Η επιτροπή επίσης είναι τελείως αντίθετη με ρατσιστικές απόψεις που εκφράστηκαν στην συγκέντρωση .Η επιτροπή είναι γέννημα της ανάγκης για δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου υγείας σε όλους τους τομείς γιατί η υγεία είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα,ποτέ δεν συμφώνησε με τις διαθεσιμότητες εργαζομένων και ιατρικού νοσηλευτικού προσωπικού.

Η επιτροπή άμεσα θα πραγματοποιήσει παράσταση στη Δημοτική αρχή αλλά και σε άλλους φορείς για τα συγκεκριμένα προβλήματα.

Σας καλούμε όλους να βρίσκεστε σε ετοιμότητα και να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να παίζει με τις ζωές μας γιατί η ζωή δεν είναι κόστος.

 

27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Ακολουθούν φωτογραφίες από την συγκέντρωση της  Κυριακής 19 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων “Χρήστος Καπράλος”, στο ισόγειο της Κοινότητας Παναιτωλίου










































 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου