.

.

.

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Το "αηδόνι" του Βάλτου ο Πρωτοψάλτης Μιχάλης Οικονόμου στην «αγκαλιά της γενέθλιας γης»

Την Tρίτη της Διακαινησίμου 18 Απριλίου 2023 αναχώρησε από την πρόσκαιρη για την αιώνια ζωή  ο Πρωτοψάλτης – Θεολόγος Καθηγητής Μιχάλης Οικονόμου.

Σύμφωνα με επιθυμία του εκλιπόντος κατά την εξόδιο ακολουθία του , δεν ήθελε επικήδειες ομιλίες, παρά μόνο να

διαβαστεί απόσπασμα από την Προφητεία του Ιεζεκιήλ (Κεφ. ΛΖ΄1-14) που διαβάζεται το βράδυ της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής, όπως και έγινε.

Ιεροψάλτες και συνάδελφοι από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας, συντοπίτες του από τον Ορεινό Βάλτο, Αγρίνιο, Άρτα και άλλες περιοχές προσήλθαν σήμερα Τετάρτη 19 Απριλίου 2023, στην εξόδιο ακολουθία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Φλωριάδας για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Πρωτοψάλτη και Θεολόγο Μιχάλη Οικονόμου.

Ο Ιεροψαλτικός κόσμος της Αιτωλοακαρνανίας, πενθεί από χθές Τρίτη τον Διδάσκαλο και Χοράρχη του. Το αηδόνι του ορεινού Βάλτου «σίγησε» κάτω από το βάρος της άνισης μάχης που έδωσε με την επάρατη.

Ο Μιχάλης Οικονόμου γεννήθηκε το έτος 1945 και έμεινε ορφανός από μητέρα σε μικρή ηλικία όμως, ως τέκνο πολύτεκνης αγροτικής και φτωχής οικογενείας μεγάλωσε με τα νάματα της Ορθοδόξου πίστεως.

Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή των Αθηνών και συγχρόνως μαθήτευσε δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους τη Βυζαντινή Μουσική.

Παντρεύτηκε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Αγρίνιο, διορίστηκε Θεολόγος Καθηγητής και ως άριστος γνώστης της Βυζαντινής μουσικής διετέλεσε Πρωτοψάλτης σε πολλές εκκλησίες τού Αγρινίου .

Υπόδειγμα οικογενειάρχη, πολύ αγαπητός στην κοινωνία, άριστος Θεολόγος , αρχοντικός στην ψαλτική κοφτερό μυαλό με συγγραφικό έργο.

Γενναιόδωρος και με περισσή αγάπη στο πέρασμα του και πολλές φορές με πείσμα και επιμονή έκανε τους γύρω του κοινωνούς των γνώσεων του και του ήθους του.

Καλλικέλαδος και ξεχωριστός ερμηνευτής των Βυζαντινής μουσικής άφησε πίσω του μια βαριά κληρονομιά και παρακαταθήκη. To όνομα και η προσφορά του θα αποτελούν πάντα σημείο αναφοράς για όλους μας.

Αγαπητέ μας Μιχάλη,

Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Ας είναι η μνήμη σου αιωνία.

Καλό σου Παράδεισο !!!

Γαβριήλ Λεπενιώτης - Γεώργιος Γεροκόμος

Ιεροψάλτες Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Άρτης Αγίου Δημητρίου

https://www.despotato.eu 

1681916400817

1681916400830

1681916400838

1681919951294

1681916430029

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου