.

.

.

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Το Ξενόγλωσσο Διδασκαλείο του Ελ. Λύρου στο Παναιτώλιο στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο στα Αγγλικά (EAGER THINKERS)

Το Ξενόγλωσσο Διδασκαλείο του κου Ελευθέριου Λύρου στο Παναιτώλιο σε συνδιοργάνωση με τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Τσουκαλά Νικολέτα και  το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Σύγχρονο της κας Αλεξάνδρα Καρακώστα στο Αγρίνιο διεξήγαγαν την Κυριακή 14/05/2023 το 1ο Μαθητικό Συνέδριο στα Αγγλικά στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Το συνέδριο αυτό συνδύασε την διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στο βέλτιστο βαθμό με την έρευνα διαφόρων κοινωνικών θεμάτων, την καταγραφή σημαντικών πληροφοριών και την παρουσίαση στο εκλεκτό κοινό των τελικών αποτελεσμάτων τους μέσα από Powerpoint παρουσιάσεις. Μέσα από την διαδικασία της προετοιμασίας τους που διήρκησε περίπου 3 μήνες αλλά και την συμμετοχή τους στο 1ο συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας, οι 50 μαθητές είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες στην αγγλική γλώσσα μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό που δεν σταματούσε να τους χειροκροτεί καθ' όλη την διάρκεια  ως επιβράβευση της προσπάθεια τους.

Το μαθητικό αυτό συνέδριο αποτελεί ένα παράδειγμα της σημασίας της εξαιρετικής βιωματικής εκπαίδευσης που προσφέρουν τα συγκεκριμένα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και της ιδιαίτερη έμφασης που δίνουν στο συνδυασμό της διδασκαλίας της γλώσσας με την έρευνα και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του 21ου αιώνα.

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και οι εκπαιδευτικοί τους συγχαίρουν τους μαθητές τους που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας και για την άψογη προετοιμασία τους καθώς και τους γονείς για την στήριξη τους στα παιδιά αλλά και για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών  για την ξενόγλωσση εκπαίδευση των παιδιών τους.

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών με το γνωστό αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσουν να παρέχουν στους μαθητές τους υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για την εξέλιξη του γνωστικού τους επιπέδου όσον αφορά  στη σωστή και με ευφράδεια χρήση της Αγγλικής.

 








 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου