.

.

.

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Πολιτιστικός Σύλλογος Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλος»: Διήμερη Εκδρομή 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2023

Διήμερη Εκδρομή 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2023
Παναγία Σουμελά- Μουσείο Αιγών- Λουτρά Πόζαρ
Παναγία Φανερωμένη Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης.
 
Επί τη ευκαιρία της χειροτονίας του πατρός Κύριλλου Παλούμπα στο δεύτερο βαθμό ιερωσύνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλος» τιμώντας το μέλος του που συμμετείχε ενεργά στις δράσεις του, συνδιοργανώνει διήμερη εκδρομή 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2023.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου
Αναχώρηση: 6.00 π.μ. από ΤΟΕΒ Παναιτωλίου.
6.15 π.μ από Αγρίνιο, Ξενοδοχείο Premier πρώην
Alexander
Μετά την πρώτη στάση για καφέ οδεύουμε προς τις πλαγιές του όρους Βερμίου όπου θα προσκυνήσουμε στη Νέα Μονή Παναγίας Σουμελά την περιώνυμη εικόνα μαζί με τα υπόλοιπα κειμήλια που μεταφέρθηκαν από την παλιά Μονή στην Τραπεζούντα του Πόντου. Η Παναγία Σουμελά αποτελεί σημείο αναφοράς του Ποντιακού Ελληνισμού στην Ελλάδα. Τιμάται κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου όπου συρρέουν πλήθη πιστών για να προσκυνήσουν την εικόνα της.
Κατόπι αναχωρούμε για το Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών στη Βεργίνα Ημαθίας. Το μουσείο διαθέτει μεγάλο, ενιαίο εκθεσιακό χώρο για την παρουσίαση θεματικών εκθέσεων που αφορούν στο βίο, τον πολιτισμό και την ιστορία των Αιγών και του Μακεδονικού Βασιλείου. Θα δούμε και την περιοδική έκθεση του Αγρινιώτη ζωγράφου Χρήστου Μποκόρου με τίτλο «Ύλη μνήμης» με έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για την παρουσίαση στο μουσείο Αιγών.
Στη συνέχεια θα έχουμε στάση για φαγητό στην περιοχή της Βέροιας και μετά αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας στο Λουτράκι Αριδαίας.
Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος.Το βράδυ δείπνο σε ταβέρνα με μουσική , προαιρετικά. Όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν μπάνιο στα ιαματικά λουτρά του Πόζαρ (Λουτρακίου).
Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου
Αφού πάρουμε πρωϊνό αναχωρούμε για τη Νέα Μηχανιώνα και τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης όπου θα παρακολουθήσουμε τη χειροτονία του πατρός Κυρίλλου Χρήστου Παλούμπα σε ιερέα.
Το τελευταίο σκέλος της εκδρομής περιλαμβάνει ελεύθερο χρόνο στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Επιστροφή με μια τελευταία στάση.
 
Συνδιοργάνωση: Γραφείο Τουρισμού Αφοί Τσιάρα – Natsis TRAVEL-Πολιτιστικός Σύλλογος Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλος»
 
Τιμή συμμετοχής: 85 € - Προκαταβολή: 30€
 
Τιμή εισόδου στο μουσείο: Κανονικό :8€.Μειωμένο:4€.
 
Τιμή μπάνιου στον καταρράκτη: 2€.
 
Περιλαμβάνονται: μεταφορά, ξενοδοχείο και πρωϊνό.
 
Δεν περιλαμβάνονται : Είσοδος στο μουσείο και στα λουτρά Πόζαρ
.
Τηλέφωνα κρατήσεων: 6908702067- 6976791401
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου