.

.

.

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Καινουργίου

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και συζήτησε για όλα τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους

αγρότες του χωριού  μας. Προβλήματα που συνεχώς οξύνονται από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ με τις μεγάλες περικοπές στις επιδοτήσεις και τα εμπόδια που βάζει στον πρωτογενή τομέα, στη κάλυψη βασικών διατροφικών αναγκών του λαού μας.

Επιμένουμε στην πάγια θέση μας ότι το σύνολο των επιδοτήσεων πρέπει να δοθεί σε αυτούς που πραγματικά δουλεύουν και παράγουν και όχι στους διάφορους κηφήνες, επιτήδειους, αγροτικές επιχειρήσεις κλπ που λυμαίνονται βασική ενίσχυση και συνδεδεμένες ενισχύσεις της ΚΑΠ. Να δίνονται όλες οι επιδοτήσεις με βάση την παραγωγή στα προϊόντα .

Στεκόμαστε, έμπρακτα αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους, στον Έβρο και στη Θεσσαλία, όπου εκτός των παραπάνω προβλημάτων αντιμετώπισαν καταστροφικά φαινόμενα, με τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες αντίστοιχα.

Στο νομό όπως και σε όλη την χώρα έχουμε τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής, νέες αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και σε μέσα και εφόδια.

Υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στην παραγωγή, όπως στους τριφυλλοπαραγωγούς όπου έχασαν τουλάχιστον δυο κοψίματα και παρά τις καλές τιμές το εισόδημά τους δέχτηκε πλήγμα. Από την ακαρπία της ελιάς που στο χωριό μας αγγίζει το 90%, η κατάσταση είναι δραματική.

Οι αποζημιώσεις από διάφορες αιτίες δεν είναι στο ύψος της ζημιάς από τον ΕΛΓΑ ή είναι μηδενικές όπως η ακαρπία στην ελιά.

Η Σύλλογος, μαζί με άλλους Αγροτικούς Συλλόγους του νομού, σε συντονισμό και με τους αγρότες και κτηνοτρόφους όλης της χώρας, τους Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες τους, την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, καλεί σε συμμετοχή στην πανελλαδική σύσκεψη:

·         Την Κυριακή 26 Νοέμβρη στις 5 το απόγευμα στην Σκάλα Αταλάντης στο «ξενοδοχείο Καραλής», για την ακαρπία στην ελιά που είναι πανελλαδικό φαινόμενο και επιβάλλεται η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών.

 

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ

 

                                                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου