.

.

.

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Τοποθετήθηκαν ενημερωτικές πινακίδες στην Λίμνη Τριχωνίδα

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Τριχωνίδα ΑΕ, προχώρησε στην τοποθέτηση ξύλινων πληροφοριακών πινακίδων, σε (5) επιλεγμένα σημεία της λίμνης Τριχωνίδας.
 
Πρόκειται για τις θέσεις (Αμπάρια Παναιτωλίου, Δογρή, Λουτρά Μυρτιάς, Αλιευτικό καταφύγιο Ματαράγκας, Καψοράχη), καλύπτοντας τόσο την βόρεια, όσο και την νότια πλευρά της λίμνης.
Οι πινακίδες περιλαμβάνουν κείμενα και εικόνες για την πληροφόρηση των επισκεπτών, σχετικά με τις οικολογικές και περιβαλλοντικές αξίες του υγροβιοτόπου της περιοχής!
 
Δίνουν επίσης την δυνατότητα μέσω δυναμικού QR Code, για Επεξεργασία των πληροφοριών από τα smartphones και τα tablets των επισκεπτών.
 
Με την δράση αυτή, ολοκληρώνεται μια σειρά παρεμβάσεων που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Τριχωνίδας, στο πλαίσιο του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας:
«Η ζωή στους Υγροβιοτόπους», που χρηματοδοτήθηκε από το Τοπικό πρόγραμμα CLLD/Leader Αλιείας της Τριχωνίδας ΑΕ και το ΕΠΑΛΘ 2014-2020.
 
Ευχαριστούμε τον ΟΦΥΠΕΚΑ και τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, για την εποικοδομητική συνεργασία, τόσο για την επιλογή των σημείων όσο και για την διαμόρφωση των κειμένων.
 
Άριστη ήταν επίσης και η συνεργασία με τις Αν. Εταιρείες που συμμετείχαν στο ΣΔΣ: ΑΙΤΩΛΙΚΗ, (Συντονιστής εταίρος), ΑΧΑΙΑ ΑΕ, ΑΝΟΛ ΑΕ, ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ, Αν. Καβάλας ΑΕ, Αν. Ροδόπης ΑΕ και τον διακρατικό εταίρο FLAG SOMOKOV από την Βουλγαρία.
 
Στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν ομοειδείς και Συμπληρωματικές δράσεις και παρεμβάσεις στην περιοχή της λίμνης Τριχωνίδας, στο πλαίσιο του Διατοπικού Σχεδίου Συνεργασίας:
« Δίκτυο Λιμνών», που θα χρηματοδοτηθεί από το Τοπικό προγράμματος CLLD/Leader, και το ΠΑΑ 2014-2020.
 
Αναπτυξιακή Εταιρεία 
ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. 
 




 

1 σχόλιο:

  1. Σχετικά με τα στοιχεία της πινακίδας, έχουν παρθεί από τον «Οικοτουριστικό Οδηγό Λίμνης Τριχωνίδας» (https://actnow-agrinio.gr/wp-content/uploads/2020/10/1OIKOTOYR-GUIDE.pdf) χωρίς αναφορά στις πρωτύτερες εργασίες προστασίας, διαχείρισης και ανάδειξης της λίμνης από συγκεκριμένη ΜΚΟ.

    Ειδικά όσον αφορά στα ψάρια της λίμνης συνεχίζεται το λάθος που η ανάδοχος τότε ΜΚΟ (Εταιρία Προστασίας Τριχωνίδας – Ε.Π.Τ.) είχε κάνει και στη συνέχεια διορθώσει με τις υποδείξεις του αείμνηστου ιχθυολόγου και γνώστη της Τριχωνίδας Χαράλαμπου Νταουλά.

    Τα ψάρια που φιλοξενεί η λίμνη είναι 20 είδη (όχι 25).

    Καλό θα ήταν λοιπόν να αναγνωρίζονται οι εργασίες που προηγήθηκαν, να ερωτώνται εκείνοι που τις υλοποίησαν και με τον τρόπο αυτό να υπάρχει συνέχεια και κατά συνέπεια καλύτερη προώθηση των προσπαθειών Προστασίας της μοναδικής αυτής λίμνης.

    Τέλος καλό θα ήταν κάθε Πρόγραμμα που υλοποιείται στην Τριχωνίδα να αναφέρεται και στο ουσιαστικότερο προτέρημα των νερών της λίμνης. Το νερό αυτό παραμένει ΠΟΣΙΜΟ και γι’ αυτό θα πρέπει να προστατεύεται διπλά ως μελλοντική πηγή τροφοδότησης με καθαρό νερό των επόμενων γενεών, των απογόνων μας δηλαδή.

    Ευχαριστώ

    Κ. Τραμπάζαλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή