Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Δήλωση προέδρου Δόξας Καινουργίου: Στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων μας

Είμαστε δίπλα στους αγρότες, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.
Η αγρανάπαυση της υπαίθρου εκτός της ολικής αποσάθρωση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, φέρει και το τέλος των αθλητικών σωματείων.

Η δραματική μείωση της αγροτικής οικονομίας στη περιοχή μας, οδηγεί τα νέα παιδιά στην αναζήτηση εργασίας, σε άλλες πολιτείες εντός και εκτός της χώρας μας.
Ταυτόχρονα θεωρούμε ως Πολιτιστικός Αθλητικός Όμιλος Καινουργίου, ότι ο αγώνας των αγροτών - κτηνοτρόφων - Μελισσοκόμων είναι και για την επιβίωσης των τοπικών κοινωνιών στο σύνολο της κοινωνικής ζωής.
Είναι αγώνας επιβίωσης, ενάντια στην αισχροκέρδεια στη διατροφική αλυσίδα των πολυεθνικών και των μεσαζόντων, που έχει γονατίσει την καταναλωτική κοινωνία και ιδιαίτερα τα χαμηλολαϊκά και αδύναμα κοινωνικά στρώματα.
Δικαιολογημένη η αγωνιστική αντίδραση των ανθρώπων του μόχθου και της απελπισίας.
Ο τόπο μας, έχει εγκαταληφθεί σε πολλά επίπεδα. Η κάποτε... καλλιεργούμενη γη των χωριών μας, σήμερα έχει μείνει χέρσα!
Τα οξυμένα προβλήματα των ξεχασμένων χωριών μας (από τα κέντρα εξουσίας), επιβάλλουν και είναι καθήκον, τον παλλαϊκό αγώνα, για όλα αυτά που τους στερούν.
Το δημογραφικό πρόβλημα είναι έντονο στις τοπικές κοινωνίες της Ελληνικής υπαίθρου. Τα αθλητικά σωματεία των ομαδικών αθλημάτων, όπως το ποδόσφαιρο, καιρό τώρα βιώνουν τη συρρίκνωση τους, από την έλλειψη των νέων παιδιών στα χωριά.
Συνεπώς το δικαίωμα της επιβίωσης ενάντια στη φθορά του χρόνου των τοπικών κοινωνιών, αφορά άμεσα τη νεολαία, που βλέπει τα όνειρα της, να συνθλίβονται στις μυλόπετρες των εμπόρων των Εθνών, και για αυτό είναι και δικός μας αγώνας.
Η οικογένεια της ΔΟΞΑΣ Καινούργιου, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγωνιζομένων αγροτών και τον αγώνα τους.
Καλείται η κυβέρνηση να δώσει άμεσα βιώσιμη λύση στην κατεύθυνση της στρατηγικής αναγέννησης των τοπικών κοινωνιών μας, με κορμό τον πρωτογενή τομέα μιας νέας εθνικής αγροτικής παραγωγής".
Καλή δύναμη στον αγώνα σας!"
 
Καινούργιο 12-2-2024
Κώστας Διον Κορδάτος
Πρόεδρος ΔΟΞΑΣ Καινούργιου
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου