Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις – Μπλόκα στις εθνικές οδούς, κατεβαίνουν με τρακτέρ στην Αθήνα

 Οι αγρότες αποφάσισαν να διοργανώσουν συλλαλητήριο με τρακτέρ την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους από αύριο, Τετάρτη, αποφάσισαν οι αγρότες, κατά την πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια της Λάρισας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτικών μπλόκων από όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, οι αγρότες αποφάσισαν να

διοργανώσουν συλλαλητήριο με τρακτέρ την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Επιπλέον, αποφάσισαν τον ολιγόωρο αποκλεισμό -εάν είναι εφικτό την ίδια ώρα- εθνικών οδών, επαρχιακών οδών, καθώς και τελωνείων (όχι για τους πολίτες, αλλά για εμπορεύματα), από αύριο, Τετάρτη.

Οι αγρότες διεκδικούν αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, μείωση του κόστους ρεύματος στα 7 λεπτά η κιλοβατώρα, επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές, αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα, καθώς και να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ.

Παρά τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε η κυβέρνηση, αγροτικοί σύλλογοι και επιτροπές μπλόκων δηλώνουν ότι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου, που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια», απομακρύνοντάς τους από τον πρωτογενή τομέα.

Π. Μαρινάκης: Ανοικτή για τους αγρότες η πόρτα του γραφείου του πρωθυπουργού

Νωρίτερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ακούει τα αιτήματα των κοινωνικών ομάδων, προσπαθεί να τα σταχυολογήσει και να τα ικανοποιήσει με βάση και τα δημοσιονομικά δεδομένα.

Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε επιπλέον ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι στη διάθεση των εκπροσώπων και των αγροτών για τη συνέχιση ενός εποικοδομητικού διαλόγου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, επίσης, ότι η πόρτα του γραφείου του πρωθυπουργού «είτε – ας πούμε – στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, είτε με μια συνάντηση στο πλαίσιο μιας επίσκεψής του, είναι πάντοτε ανοιχτή και το έχει αποδείξει».

 

 

 

 

 

 https://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου