Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Η Σταμνά παράγει πολιτισμό

Άλλη μια σημαντική εκδήλωση πρόκειται να γίνει στη Σταμνά με πρωτοβουλία του Σταμνιώτη γνωστού δικηγόρου Σωτήρη Μπούρου,  ο οποίος  εκφράζει την αγάπη του για τον τόπο καταγωγής του με την διοργάνωση πολιτιστικών δράσεων.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις

9 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού σχολείου του χωριού θα είναι μια παρουσίαση της ανθρώπινης πλευράς της κυρά Βασιλικής.

Σε σχετική ανάρτηση – πρόσκληση  ο κ. Μπούρος αναφέρει: «Στην ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑΜΝΑΣ ενισχύουμε δράσεις που παράγουν πολιτισμό! Θυμόμαστε ανθρώπους που δεν παραδόθηκαν στη μοίρα τους αλλά την άλλαξαν! Στους σκοτεινούς καιρούς που ζούμε τολμάμε να ονειρευόμαστε και παίρνουμε δύναμη από προσωπικότητες που μπορούν να μας διδάξουν ότι αν πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας το μέλλον μας μπορεί να είναι καλύτερο από αυτό που σχεδιάζουν για εμάς όσοι μας θέλουν "ζόμπι του καναπέ".

Κατά τα χρόνια εκείνα “όπου τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά” γνωρίζουμε ότι υπήρξαν περιπτώσεις ανθρώπων που δεν παραδόθηκαν στην μοίρα τους. Τέτοια φάνηκε και η Κυρά Βασιλική η οποία ήταν επίσημη σύζυγος του Αλή Πασά. Ένα πλάσμα σχεδόν μυθικό όπου κατάφερε να αναρριχηθεί και να επικρατήσει στο πλευρό του.

Η Σοφία Ζήση ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο της εν λόγω ιστορικής παράστασης, η οποία θα βρίσκεται επί σκηνής στις 9 Μαρτίου 2024 στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Σταμνάς.

Το κείμενο είναι πρωτότυπο έργο της Γεωργίας Καρλατήρα με μια σύγχρονη ματιά στην ανθρώπινη κυρίως πλευρά της Βασιλικής Κονταξή κι ερμηνεύεται όπως ακριβώς έχει αποτυπωθεί από την συγγραφέα. Η μουσική είναι επίσης πρωτότυπη σύνθεση του Γιάννη Γαλίτη αριστοτεχνικά γραμμένη για το συγκεκριμένο θεατρικό έργο με παραδοσιακούς και σύγχρονους ήχους ενώ οι παραδοσιακές φορεσιές είναι του συμπολίτη μας Νίκος Πλακίδας

Ζωντανεύουμε και δίνουμε πνοή στο χωριό μας φιλοξενώντας δράσεις πολιτισμού στο φυσικό τους χώρο στο σπίτι τους στο σχολείο εκεί που συναντούν τους νέους μας που μπορούν να κάνουν το μέλλον του χωριού μας και της κοινωνίας μας καλύτερο!  Ας είμαστε όλοι εκεί ας φωνάξουμε δυνατά ότι ο πολιτισμός και η παιδεία πρέπει να είναι αγκαλιασμένοι και οι δράσεις αυτές πρέπει να αγκαλιαστούν από όλους εμάς.

Στην Σταμνά βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο οι πολίτες προσπερνούν τους φορείς και τους δείχνουν το δρόμο ! Αναμένουμε οι φορείς της Ι. Π Μεσολογγίου να μας στηρίξουν.

Όπως πάντα η είσοδος θα είναι δωρεάν ευγενική χορηγία μου στους κατοίκους της πόλης μου.

Μην λείψει κανείς!»

stamna-vasiliki-kontaksi_1.JPG

 

 

 https://www.aixmi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου