.

.

.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Τριήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Βόλο και στο Πήλιο

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας διοργανώνει τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην πόλη του Βόλου και στο γραφικό Πήλιο, από την Τρίτη 11 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει

προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αλμυρού, όπου φυλάσσονται η ομώνυμη θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας και τεμάχιο της Τιμίας και Πανακηράτου Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, καθώς και επίσκεψη στην επιβλητική Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου.

Επιπλέον ο όμιλος των προσκυνητών θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί την όμορφη και γραφική Μακρυνίτσα, να ξεναγηθεί στο Βυζαντινό Μουσείο με τα πλούσια εκθέματα και να περπατήσει στα γραφικά σοκάκια της.

Κεντρική θέση στο πρόγραμμα της εκδρομής θα έχει η συμμετοχή στις λατρευτικές εκδηλώσεις για την μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Χριστού, στον ομώνυμο μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Βόλου, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός υπηρέτησε επί εικοσαετία, αναπτύσσοντας πρότυπο ενοριακό, ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και νεανικό έργο και ξενάγηση στις ποιμαντικές δομές της Ενορίας.

Κατά την μετάβαση και την επιστροφή οι προσκυνητές θα επισκεφθούν την Ιερά Μονή Δαμάστας στην Λαμία και την Ιερά Μονή Αγάθωνος, όπου φυλάσσεται το άφθαρτο σκήνωμα του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, Βησσαριώνος του Αγαθωνίτου και Ελεήμονος.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν:

1.      Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου με το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Φάρος Ορθοδοξίας», στο τηλέφωνο: 26310 26549.

2.      Στο Αγρίνιο, με τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, στο τηλέφωνο: 26410 58458.

Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.                                   

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Αναχώρηση από το Αγρίνιο, (από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στις 6:30’ το πρωί και από την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου (Κήπος Ηρώων στις 7:00’ το πρωί). Προσκύνημα στην Ι. Μ. Δαμάστας στη Λαμία περίπου στις 10:30’ Προσκύνημα στην Ι. Μ. Παναγία Ξενιάς Αλμυρού (ώρα 13:00’ το μεσημέρι), όπου φυλάσσεται η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας Ξενιάς και τεμάχιο της Τίμιας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Άφιξη στην πόλη του Βόλου, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στις 18:30 το απόγευμα επίσκεψη στην γυναικεία Ιερά Μονή Ταξιαρχών Πηλίου. Επιστροφή στην πόλη του Βόλου. Ελεύθερος χρόνος – Διανυκτέρευση.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Προαιρετική συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία, για την απόδοση της εορτής του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου. Στις 10.30’ αναχώρηση για την γραφική Πορταριά και επίσκεψη στο ξακουστό χωριό της Μακρυνίτσας, ξενάγηση στο Βυζαντινό Μουσείο. Ελεύθερος χρόνος στη Μακρυνίτσα για γεύμα και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στις 15:00’ το μεσημέρι. Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αναλήψεως του Χριστού, Βόλου στις 19:30’ το απόγευμα. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού, Βόλου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, αναχώρηση και επιστροφή στο Αγρίνιο. Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγάθωνος Λαμίας, όπου βρίσκεται το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Βησσαρίωνος. Επιστροφή στο Αγρίνιο.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ : 170 €

           ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 40 ΕΥΡΩ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

·         Δυο (2) Διανυκτερεύσεις στο Ξενοδοχείο PARK HOTEL ****(4), στην πόλη του Βόλου.

·         Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο.

·         Ξεναγήσεις-περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: 100 €  μέχρι 20 Μαΐου 2024.

 

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:

 

  1. Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Φάρος Ορθοδοξίας» (τηλ. επικ.: 26310 26549).

 

2.      Στο Αγρίνιο, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως (τηλ. επικοινωνίας: 26410 58458).

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου