.

.

.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Το Γυμνάσιο Παναιτωλίου επισκέφτηκε με δώρα τα συσσίτια του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο

Είκοσι πέντε μαθητές εκπρόσωποι του γυμνασίου Παναιτωλίου συνοδευόμενοι από καθηγητές τους επισκέφτηκαν το χώρο των

συσσιτίων Αγίου Δημητρίου Αγρινίου και προσέφεραν τρόφιμα που συγκέντρωσαν. 

Εκ μέρους του Αγίου Δημητρίου τους υποδέχθηκε ο κ. Φώτης Μάλαινος, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε διευθυντής του Γυμνασίου Παναιτωλίου. 

Ενημέρωσε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για τις φιλανθρωπικές δράσεις και τον εθελοντισμό στην Εκκλησία. 

Τα συσσίτια του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου ευχαριστούν το γυμνάσιο Παναιτωλίου, την Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς και εύχονται σε όλους καλή πρόοδο.

Πιο κάτω η ανακοίνωση του Γυμνασίου Παναιτωλίου...

 "Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο της δράσης "Βιωματική Διδασκαλία και Μάθηση" και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με θέμα τον εθελοντισμό, οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης πραγματοποίησαν επίσκεψη στα συσσίτια του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο. Έχοντας συγκεντρώσει το προηγούμενο διάστημα τρόφιμα που παραδόθηκαν στους εθελοντές που εργάζονται απρόσκοπτα για την διάθεση 150 με 200 μερίδων φαγητού καθημερινά σε άπορους συμπολίτες μας, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στον πολύ προσεγμένο χώρο όπου το φαγητό παρασκευάζεται, συσκευάζεται και διανέμεται. Με την βιωματική αυτή εμπειρία όλοι συνειδητοποιήσαμε ότι ο εθελοντισμός δεν είναι ένας τρόπος για να καθησυχάσουμε την συνείδηση μας ούτε για να αποκτήσουμε κάποιο κύρος ή εύνοια. Το πνεύμα του εθελοντισμού μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ανθρώπινες ατομικές αξίες, όπως η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα, η υπεύθυνη δέσμευση και ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια."















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου