.

.

.

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Εκδήλωση από την Νέα Αριστερά την Κυριακή 14/4 στην παλιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ όπως τονίζεται και στην πρόσφατη Ιδρυτική Διακήρυξη επιχειρεί με κάθε τρόπο και μέσο, να ξαναφέρει την πολιτική και τον διάλογο στο προσκήνιο. Η συζήτηση με την Κοινωνία των Πολιτών σε όλες τις εκφάνσεις της και η

προσέγγιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά και πολυεπίπεδα τα λαϊκά στρώματα και ιδιαίτερα οι ασθενέστεροι συμπολίτες μας, δεν είναι αυτοσκοπός ούτε πολύ περισσότερο προπαγανδιστική στόχευση. Αποτελεί στόχο και ειδοποιά διαφορά με τα άλλα συστημικά κόμματα.

Ετσι η Νομαρχιακή Οργάνωση της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Αιτωλ/νίας και για την ανάδειξη της ραγδαίας αντιμεταρρύθμισης-ιδιωτικοποίησης,  του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) που επιχειρεί και προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. με βραχίονα τον Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η Δημόσια Υγεία στο νομό μας, πραγματοποιεί την Κυριακή στις 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων της παλιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου (Λαχαναγορά) ΗΜΕΡΙΔΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ με εισηγήτρια την καθηγήτρια Παιδιατρικής και βουλεύτρια Ιωαννίνων της Νέας Αριστεράς Μερόπης Τζούφη.

Στα πλαίσια αυτά αντιπροσωπείες από μέλη της Νομαρχιακής Οργάνωσης περιόδευσαν σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα και Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 11 Απριλίου αντιπροσωπεία του κόμματος αποτελούμενη από τον Λεωνίδα Διονυσόπουλο ιατρό, τον Σταύρο Καμμένο δικηγόρο και Παύλο Ζέρη Βιοτέχνη επισκέφτηκαν την νοσηλευτική μονάδα Αγρινίου και αφού προηγουμένως συναντήθηκαν με τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μιχ. Σερασκέρη και τον διοικητικό Διευθυντή  κ. Κ. Πατσιαλό είχαν συνάντηση με υγειονομικούς (ιατρούς, νοσηλευτές) αλλά και άλλους εργαζομένους (διοικητικούς, φύλακες, καθαρίστριες).

Η αντιπροσωπεία μέσα σε κλίμα αλληλοκατανόησης ενημέρωσε το προσωπικό της Νοσηλευτικής Μονάδας για τις θέσεις της Νέας Αριστεράς και γενικά για το ζήτημα της Δημόσιας Υγείας αλλά και ειδικότερα για τα ζητήματα και προβλήματα που οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν στο νοσοκομείο.

Παράλληλα με αυτή την επίσκεψη στη Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου άλλο κλιμάκιο μελών της Ν. Οργάνωσης επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας ενώ την Παρασκευή άλλα κλιμάκια του κόμματος μας επισκεφτηκαν την Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου, το Κ.Υ. Ναυπάκτου και το Κ.Υ. Βόνιτσας και κλιμάκιο περιόδευσε σε Παναιτώλιο και Καινούργιο.

Για την ΝΕΑΡ Αιτωλ/νίας ο αγώνας για την υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας είναι μονόδρομος. Ως εδώ με την ανοχή και την αδιαφορία. Πολίτες-εργαζόμενοι του ΕΣΥ-Ασθενείς με ενότητα και συμμετοχή βάζουμε φραγμό στην κατάρρευση του ΕΣΥ στην περιοχή μας. Βάζουμε φραγμό στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου