.

.

.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Παναιτώλιο: Την Τετάρτη 17 Απριλίου δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας

Το Κοινωνικό Ιατρείο της  Δ/νση  Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής, σε συνεργασία με το

Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, μέλος του οποίου είναι ο Δήμος μας, διοργανώνει δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση  της οστεοπόρωσης.

Η οστεοπόρωση είναι μια πάθηση που επηρεάζει  τα οστά με αποτέλεσμα την πρόκληση  καταγμάτων. Η νόσος αυτή προσβάλλει μεγάλο ποσοστό των γυναικών, κυρίως στην εμμηνόπαυση. Για το λόγο αυτό, οι γυναίκες στο πλαίσιο του ελέγχου κατά την εμμηνόπαυση πρέπει να εξετάζονται, για να διαπιστωθεί αν κινδυνεύουν  να αναπτύξουν οστεοπόρωση. 

Σκοπός του προγράμματος είναι να ανακαλύψουμε φαινομενικά υγιείς  γυναίκες άνω των 45 ετών οι οποίες πάσχουν από Οστεοπενία ή Οστεοπόρωση και διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων.

Οι μετρήσεις στην Κοινότητα Παναιτωλίου θα γίνουν την Τετάρτη 17 Απριλίου στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Παναιτωλίου, είναι δωρεάν  και  θα διεξαχθούν από τις 9:00 έως 12:30.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου