.

.

.

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Δήμος Αγρινίου: Συνάντηση εργασίας με αφορμή την έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας

Με αφορμή την έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας και την ραγδαία αύξηση των καταγγελλόμενων περιστατικών, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 12/4/2024, στην

Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, συνάντηση εργασίας, με σκοπό την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων για την πρόληψη και την καλύτερη αντιμετώπισή τους.

 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν,  εκ μέρους της Αστυνομικής Δ/νσης Ακαρνανίας, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Ακαρνανίας, Ταξίαρχος κος Γαλαζούλας Δημήτριος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κος Νταλαπέρας Θεόδωρος, Βοηθός Ταξιάρχου στο Επιτελείο της Αστυνομικής Δ/νσης Ακαρνανίας, η Προϊσταμένη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Δ/νσης Ακαρνανίας, κα Ανδρεοπούλου Δήμητρα.

Εκ μέρους της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου, παρευρέθησαν η Αντιδήμαρχος κα Μπόκα Γεωργία, η Υποδιευθύντρια κα Δημητρογιάννη Ευσεβία, και ο Κοινωνικός Λειτουργός του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Αγρινίου, Καρακοβούνης Γεώργιος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης προτάθηκαν λύσεις,  για διεύρυνση της συνεργασίας, έτσι ώστε οι εμπλεκόμενοι φορείς να παρέχουν στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας  ασφάλεια, στέγαση και ψυχοκοινωνική στήριξη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου όλα τα χρόνια λειτουργίας του μέχρι και σήμερα παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες στις γυναίκες θύματα βίας και στα παιδιά τους και μέσω της συνεχούς και αγαστής συνεργασίας με την Αστυνομία συμβάλλει αδιάλειπτα στην ολιστική  αντιμετώπιση του φαινομένου της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ 

 ΜΠΟΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου