.

.

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Παναιτώλιο: Με περιφορά της εικόνας της Αγίας Τριάδος οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγ. Πνεύματος

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε στο Παναιτώλιο ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας και η Περιφορά της Εικόνας στα πλαίσια του Εορτασμού του Αγίου Πνεύματος.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε χοροστατούντος του αρχιμανδρίτη π. Κύριλλου Παλούμπα (προϊσταμένου του Ι. Ναού Παναγίας Φανερωμένης Νέας Μηχανιώνας) και τον Θείο Λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης π. Λαυρέντιος Καρανάσιος (ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας).   

Πλήθος πιστών ακολούθησε την περιφορά, ενώ μέλη των συλλόγων "Χρήστος Καπράλος", "Αιτωλός" και "Ένωσης Γυναικών", ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές συνόδευαν την εικόνα κατά τη διάρκεια της Περιφοράς.

Στην περιφορά και φέτος συμμετείχε τμήμα της Φιλαρμονικής Αγρινίου.

Παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Αγρινίου Χρυσούλα Τασολάμπρου και Χριστόφορος Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου Κωνσταντίνος Ζώης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Παναιτωλίου Λευτέρης Γερνάς και ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Γρηγόρης Βασιλόπουλος.

Στο τέλος ακολούθησε η αρτοκλασία ενώ στην συνέχεια με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε πανηγύρι στην πλατεία Ομόνοιας και γλέντι σε άλλα μαγαζιά του Παναιτωλίου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το PanaitolioNews εύχεται Χρόνια Πολλά σε όλους. 

Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες...

 














































































































 

 

 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου