Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Ι. Ναός Αγίου Δημητρίου Παραβόλας: Προσκυνηματική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη και κρουαζιέρα στο Περιβόλι της Παναγίας

Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Παραβόλας διοργανώνει το διήμερο 27 και 28 Αυγούστου 2024, Δευτέρα και Τρίτη αντίστοιχα, προσκυνηματική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη και - κρουαζιέρα με καραβάκι στο Περιβόλι της Παναγίας με τη συμμετοχή ανδρών και γυναικών.

Πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα 27 Αυγούστου νωρίς το πρωί θα γίνει η αναχώρηση από την πλατεία του χωριού μέσω Ιόνιας και Εγνατίας Οδού με προορισμό την πόλη της Θεσσαλονίκης. 
Πρώτος σταθμός μας ο περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, προστάτου, πολιούχου και ακοίμητου πρεσβευτού της Θεσσαλονίκης όπου θα προσκυνήσουμε την χαριτόβρυτο Λάρνακα με τα  οστά του Αγίου και τον τόπο του Μαρτυρίου του στην κατακόμβη

Άφιξη στο ξενοδοχείο ( ξενοδοχείο 4 αστέρων  ).

Μεσημέρι φαγητό στην πόλη της Θεσσαλονίκης και ξεκούραση στο ξενοδοχείο 

Το απόγευμα προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Χαλκιδικής όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου 

Ελεύθερος χρόνος στη Θεσσαλονίκη  

Το πρωί της Τρίτης αναχώρηση μετά το πρωινό ώρα 7:30πμ  για την Ουρανούπολη όπου θα επιβιβαστούμε σε καραβάκι με κατεύθυνση το Άγιο Όρος προκειμένου για 5 ώρες περίπου να ατενίσουμε το αγιασμένο Άθωνα, το Περιβόλι της Παναγίας. Ο ξεναγός θα μας ξεναγήσει στις Ιερές Μονές:  Δοχειαρίου, Ιερά Μονη Ξενοφώντος, Ιερά Μονη Ξηροποτάμου, Ιερά Μονη Αγίου Παντελεήμονος, θα προσεγγίσουμε το λιμανάκι της Δάφνης, εν συνεχεία θα ατενίσουμε το επιβλητικό Μοναστήρι της Σιμωνόπετρας, την Ιερά Μονη Γρηγορίου, την Ιερά Μονη Διονυσίου την Ιερά Μονη Αγίου Παύλου, την Σκήτη της Αγίας Άννης καθώς επίσης και την κορυφή του Αγίου Όρους στα 2100 μέτρα περίπου όπου δεσπόζει το εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού. Καιρού επιτρέποντος οι Πατέρες της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου θα μεταφέρουν στο καραβάκι αποτμηματα των Ιερών Λειψάνων που φυλάσσονται στην Ιερά Μονη για τον προσωπικό μας αγιασμό. 

Επιστροφή προς Ουρανούπολη το μεσημέρι προκειμένου να γευματίσουμε σε παραθαλάσσια ταβέρνα

Επιστροφή αργά το βράδυ στο χωρίο μας μέσω Εγνατίας και Ιόνιας Οδού με ενδιάμεσες στάσεις 

Τιμή εισιτηρίου κατ άτομο 130€
 ( Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το λεωφορείο, το ξενοδοχείο με πλούσιο πρωινό, το καραβάκι, ο ξεναγός και οι νόμιμοι φόροι).
 
Εκ του Ιερού Ναού 
Αγίου Δημητρίου Παραβόλας



 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου