Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Σταύρος Μπένος - Διάζωμα - ΚΕΠΕΤΡΙ Παναιτωλίου

Στις 20 Ιουνίου 2024, επισκέφτηκε το ΚΕΠΕΤΡΙ Παναιτωλίου ο κ. Σταύρος Μπένος, ιδρυτής του οργανισμού Διάζωμα με τους συνεργάτες του.

Ενημερώθηκε κατ' αρχάς από την κ. Τραμπάτζαλη, η οποία εργάστηκε στο χώρο όσο ήταν ενεργό, για την ιστορία του, το πώς δημιουργήθηκε, λειτούργησε και το τέλος του.
Ο κ. Μπένος αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της απόλυτης συνέργειας μεταξύ των πολιτών, των φορέων και των θεσμών του κράτους, των χορηγών και των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Αυτά οδηγούν στο σχεδιασμό και την πρόταση υλοποίησης νέων ολιστικών προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού (πολιτιστικές – περιβαλλοντικές διαδρομές) και τα οποία έχουν τη δυναμική να αποτελέσουν κινητήριο μοχλό για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής καθώς και για τη σύνδεση των μνημείων της με την τοπική επιχειρηματικότητα και την παραγωγή του πρωτογενούς τομέα της.
Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση του κ. Μπένου, ενημερωθήκαμε και ευελπιστούμε να υπάρξει και υλοποίηση προγραμμάτων για το καλό του χωριού μας και γενικότερα της περιοχής.
Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε όλοι στην προβλήτα , όπου θαύμασε από κοντά το Πέλαγος της Αιτωλίας και συνέχισε την περιήγηση σε άλλα σημεία πέριξ της Τριχωνίδας.
Συνοδευόταν από στενούς του συνεργάτες, τον Προϊστάμενο στη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΟΦΥΠΕΚΑ, κ. Σελιμά, τον Προϊστάμενο στη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, κ. Κασβίκη, τον κ. Σκαρτσάρη, Αντιδήμαρχο Αγρινίου,τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου κ. Κωστακόπουλο, τους εκπροσώπους της «ΔΡΩ - Κίνησης πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία» κ. Καλτσά, κ. Τζογάνη και κ. Κατερινοπούλου, την εκπρόσωπο του Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ. - Ινστιτούτου Δημιουργικότητας Έρευνας Ανάπτυξης Περιφ. Θέρμου, κ. Υφαντή, Την Πρόεδρο του συλλόγου «Χρήστος Καπράλος» κ .Ψηλού καθώς και μέλη του ΔΣ .Επίσης στη συνάντηση συμμετείχε ο Παναιτωλιώτης στην καταγωγή κ. Ψειμάδας Ιωάννης -Μάριος, ειδικός επιστήμονας στρατηγικού σχεδιασμού, καινοτομίας και ανάπτυξης.
 
Κείμενο - φωτογραφίες: Αναδημοσίευση από Πολιτιστικός Σύλλογος Παναιτωλίου "Χρήστος Καπράλος" https://www.facebook.com/kapralosxristos
 







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου