Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

«Γίνε Πηγή Ζωής» :Αφιερωμένη στην Εθελοντική Αιμοδοσία η 2ημέρα των εκδηλώσεων Θέστια (φωτο & βίντεο)

Με σύνθημα « Γίνε πηγή Ζωής» δίνοντας αίμα. ολοκληρώθηκε η 2η ημέρα των εκδηλώσεων Θέστια 2024 στο Καινούργιο που ήταν αφιερωμένη στην Εθελοντική Αιμοδοσία.

Λίγο μετά τις 20:00 μικροί και μεγάλοι

συμμετείχαν στην ποδηλατοδρομία-λαμπαδηδρομία διασχίζοντας την ε.ο Αγρινίου Θέρμου μέχρι την Χαραυγή και η πορεία κατέληξε στο δημοτικό γήπεδο Καινουργίου όπου άναψαν τις δάδες ,φορώντας μπλουζάκια με το παραπάνω σύνθημα. 

Για την ασφαλή διεξαγωγή της ποδηλατοδρομίας επιλήφθηκε η Τροχαία Αγρινίου.

 

Στην συνέχεια ακολούθησε θέατρο σκιών από τον θίασο του Άρη και η παράσταση «Ο Καραγκιόζης Αιμοδότης» την οποία παρακολούθησαν πολλά παιδιά αλλά και μεγάλοι που γέμισαν και σήμερα τον χώρο του μπάσκετ.

Η ιατρός του νοσοκομείου Αγρινίου και μέλος του Δ.Σ του Σ.Ε.Α. Καινουργίου «Η Χρυσοχεριά» Σπυριδούλα(Πιπίτσα) Σιδέρη τόνισε την σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και της προσφοράς Ζωής και ανέλυσε την καθημερινότητα στα νοσοκομεία και τις αυξημένες ανάγκες για αίμα. Το αίμα είναι το  μοναδικό δώρο ζωής που μπορεί να προσφέρει ο Εθελοντής Αιμοδότης χωρίς καμιά επιβάρυνση για τον ίδιο και θα πρέπει τα παιδιά από νεαρή ηλικία να γαλουχηθούν . 

Ο εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Καινουργίου π. Απόστολος Μπλέτσας έστειλε μήνυμα ευαισθητοποίησης με την σειρά του, τόνισε την αυξημένη ζήτηση για αίμα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και όπως είπε ,σύμφωνα με τους γιατρούς, «η καρδιά των νοσοκομείων είναι η αιμοδοσία », και δεν μπορεί να γίνει καμιά χειρουργική επέμβαση χωρίς αίμαι.

Κλείνοντας  έκανε έκκληση για προσέλευση και συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία στο Καινούργιο στις 29 Σεπτεμβρίου 2024.  

Δείτε αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στο KainourgioPressWebTV


φωτο-βίντεο Κατερίνα Ρεντίφη 



 Νότης Ρεντίφης https://www.kainourgiopress.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου