Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Παναιτώλιο: Με τις καλύτερες εντυπώσεις η εκδήλωση στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Αγρινίου

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε το Σάββατο 24 Αυγούστου, το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού σχολείου Παναιτωλίου η παρουσίαση χορών, από χορευτικές ομάδες που συμμετέχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Αγρινίου.

Φέτος στην εκδήλωση στο Παναιτώλιο συμμετείχαν

χορευτές από την Λετονία και την Χαβάη, ενώ χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας παρουσίασε με το παιδικό και το τμήμα ενηλίκων ο Χορευτικός και Λαογραφικός Σύλλογος "Αιτωλός", με υπεύθυνους χοροδιδασκάλους τον Φ. Τσιάμη και την Κ. Μαυρίκα.

Το κέφι, η ζωντάνια και η επιδεξιότητα των χορευτών απέσπασαν τις επευφημίες και τα θερμά χειροκροτήματα των θεατών αλλά και οι εξαιρετικές παραδοσιακές φορεσιές, ανδρικές και γυναικείες, προκάλεσαν εκδηλώσεις θαυμασμού.
Οι εντυπώσεις όλων των μελών των αποστολών (χορευτών, μουσικών) ήταν εξαιρετικές για το εγκάρδιο χειροκρότημα και τη φιλοξενία.

Την παρουσίαση των χορευτικών είχε και φέτος αναλάβει ο καθηγητής ξένων γλωσσών Λ. Λύρος και την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί κάτοικοι του Παναιτωλίου και όχι μόνο, καθώς και ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Χ. Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Παναιτωλίου Λ. Γερνάς και το μέλος του Συμβουλίου της Κοινότητας Παναιτωλίου Α. Γκορόγιας.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι χορευτές και από τις τρεις χώρες σε έναν μεγάλο κύκλο χόρεψαν όλοι μαζί τον "Ζορμπά" του Μ. Θεοδωράκη, θέλοντας να τονίσουν το γεγονός ότι η μουσική ενώνει τους λαούς.

Αναμνηστικά στους φιλοξενούμενους προσφέρθηκαν από τον πολιτιστικό σύλλογο Παναιτωλίου "Χρήστος Καπράλος" και τον Χορευτικό και Λαογραφικό Σύλλογο "Αιτωλός", ενώ ο πλούσιος μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα, γλυκά και αναψυκτικά ήταν προσφορά από τους πιο πάνω συλλόγους, την Ένωση Γυναικών Παναιτωλίου και το σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος στο Παναιτώλιο.

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο...


 Περισσότερα βίντεο στην σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/PanaitolioNews











































































































































































 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου