Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Σε λίγες μέρες το «5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου» με ρεκόρ συμμετοχών

 Για 5η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου - Agrinio International Choir Festival δημιουργεί ροές πολιτισμού και συντελεί στην επισκεψιμότητα ανθρώπων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, κάνοντας την πόλη του Αγρινίου επίκεντρο της χορωδιακής μουσικής.

Με ρεκόρ συμμετοχών για διήμερο φεστιβάλ, το Αγρίνιο θα υποδεχθεί 27 χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό με γνωστούς μαέστρους και προσωπικότητες στο χώρο της μουσικής και πάνω από 1260 χορωδούς και συνοδούς και οι λάτρεις της χορωδιακής μουσικής θα απολαύσουν υψηλού επιπέδου παραστάσεις.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί 4 & 5 Οκτωβρίου 2024 στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ» με έναρξη το απόγευμα της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου στις 5 η ώρα  και ελεύθερη είσοδο. Διοργανώνεται από την Αγρινιώτικη χορωδία «Αγία Σκέπη» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ καθώς και του Δήμου Αγρινίου, αποτελεί δε συνδιοργάνωση με την ΠΕΔΔΕ.

Παρουσιαστής για άλλη μία φορά θα είναι ο διεθνώς γνωστός Αλέξης Κωστάλας.

Παράλληλες εκδηλώσεις όπως οι Ζακυνθυνές καντάδες το βράδυ στην πόλη και ξεναγήσεις σε σημεία ενδιαφέροντος σε όλο τον νομό θα λάβουν χώρα για 4 μέρες. Οι περισσότερες χορωδίες θα έρθουν από την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και θα αναχωρήσουν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

Το φεστιβάλ φέτος στέλνει το μήνυμα της «Ειρήνης των Λαών», όχι  μόνο εν όψει των πολέμων που ταλανίζουν τον κόσμο, αλλά και για το γεγονός ότι φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Τιμώμενη χορωδία είναι η χορωδία της Κύπρου και το Φεστιβάλ τελεί επίσης υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Κύπρου στην Ελλάδα.

Τη φετινή μακέτα φιλοτέχνησε όπως κάθε χρόνο η Αγρινιώτισσα Μαρία Πολύζου, φοιτήτρια Καλών Τεχνών και εμπεριέχει το κλειδί του ΣΟΛ με το σήμα της Ειρήνης.

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ3, ΕΡΤ Πάτρας.

Προσκαλούμε το φιλότεχνο, εκλεκτό κοινό της πόλης μας και του νομού μας να δώσει το παρόν και να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις μας !

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια

Χρύσα Τασολάμπρου, Αντιδήμαρχος Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου