Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Η ΔΡΩ-Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλ/νία συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Διαζώματος

Η ομάδα ΔΡΩ που συγκροτήθηκε το 2017 και ξεκίνησε αγώνα για τη στήριξη υλοποίησης του προγράμματος “Διαδρομή φύσης και πολιτισμού” που περιλαμβάνει την αποκατάσταση, αναστήλωση, συντήρηση και προβολή των πέντε αρχαίων θεάτρων του νομού μας, δέχτηκε από τον Πρόεδρο του  Διαζώματος κ. Σταύρο Μπένο τιμητική πρόσκληση  να  αναλάβει ένα

μέλος της ΔΡΩ και τακτικό μέλος του Διαζώματος τα καθήκοντα Γραμματέα στη 17η Γενική του Συνέλευση με τίτλο  “ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ 14 χρόνια μετά”. Επίσης μέλη της ΔΡΩ  να  συνοδεύσουν τους φιλοξενούμενους στην πόλη μας τόσο στις διαδρομές και στις ξεναγήσεις των πέντε αρχαίων θεάτρων όσο και να παρακολουθήσουν την όλη διαδικασία της Γ.Σ.

        Την Πέμπτη 19 μέχρι την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 τακτικά και εταιρικά μέλη του  Διαζώματος  βρέθηκαν στην πόλη μας, στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι. Επισκέφτηκαν τα αρχαία θέατρα της Πλευρώνας, των Οινιαδών, της Καλυδώνας, Μακύνειας και της Στράτου και διαπίστωσαν από κοντά την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασής τους. Μεγάλη ήταν η έκπληξη και ο θαυμασμός τους καθώς ανακάλυπταν τους ανεκτίμητους θησαυρούς της περιοχής μας και το  στάδιο εξέλιξης της αποκατάστασής τους.

       Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 μεταξύ 19:00 – 20:00 μ.μ. στην παλαιά Δημοτική Αγορά παρακολουθήσαμε με κατάνυξη ένα κονσέρτο που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος  “Ακούμε τους νέους”, σε συνεργασία του Διαζώματος και του Μεγάρου Μουσικής το οποίο παρακολούθησε και ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής .

     Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 το πρωί επισκέφτηκαν το Αρχαίο Θέατρο Στράτου, έγινε ξενάγηση από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδος, παρακολούθησαν και ενημερώθηκαν για την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασής του και ενθουσιασμένοι επέστρεψαν Αγρίνιο, στο Παπαστράτειο Μέγαρο, στην τιμητική εκδήλωση με τίτλο “Οι πρωταγωνιστές των αρχαίων θεάτρων της Αιτωλοακαρνανίας” συνδιοργάνωση από το Σωματείο “ΔΙΑΖΩΜΑ” και το Δήμο Αγρινίου.

    Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 συγκεντρώθηκαν στο Αμφιθέατρο Διοικητηρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι, όπου πραγματοποιήθηκε η 17η Γενική τους Συνέλευση σε κλίμα άψογης ηρεμίας και εμπιστοσύνης όπου επικράτησε η στήριξη του κοινού σκοπού του Διαζώματος που είναι ο εθελοντισμός και η Μεγάλη Επιδίωξη:

-   Το Μνημείο στο Κέντρο της Ζωής, της Αειφορίας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Να γίνουν τα Μνημεία το επίκεντρο συναντήσεων της Κοινωνίας των Πολιτών με την Οικονομία, τον Τουρισμό, το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό. Η Κοινωνικοποίηση των Μνημείων σε συνδυασμό με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

-   Τα μέλη της ΔΡΩ συγκινημένα από την όλη διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης και της εξέλιξης των έργων, δηλώνουμε ότι με περισσότερη διάθεση και ενθουσιασμό  θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας εθελοντικά στην ανάδειξη έργων που αφορούν τα Μνημεία της Φύσης και του Πολιτισμού στο νομό μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου