Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Καινούργιο: Ευρεία σύσκεψη στο Κοινοτικό συμβούλιο για το ΕΠΑ.Λ


Με ευρεία συμμετοχή ,την παρουσία του διευθυντή του σχολείου ,εκπροσώπων φορέων ,και συλλόγων και γονέων πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου Καινουργίου με θέμα την αναστολή λειτουργίας της Β' τάξης και των ειδικοτήτων του ΕΠΑ.Λ Καινουργίου.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου κ.Αριστοτέλης Βλάχος ,υπάρχουν ήδη εγγεγραμμένοι 10 μαθητές στην Β΄ τάξη του σχολείου  και άλλοι τρεις (μέχρι σήμερα) που επικοινώνησαν και θέλουν να εγγραφούν στην Β' τάξη ,όμως παρόλο που το σύστημα για τις επιπλέον εγγραφές άνοιξε από τις 02/9/2024 δεν τους επιτρέπει να εγγραφούν καθώς η απόφαση για αναστολή λειτουργίας είναι προγενέστερη αφού  εκδόθηκε στις 30/8/2024.

Από την πλευρά των γονέων όπως είναι φυσικό εκφράστηκε η αγωνία για το τι θα κάνουν οι μαθητές που δήλωσαν την Β' τάξη του σχολείου και επισήμαναν το πρόβλημα με τις μετακινήσεις προς τα δύο ΕΠΑ.Λ του Αγρινίου ,που φαίνεται ότι θα πρέπει να επιλέξουν και την αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος στο παρά 1 της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Σε κλίμα δυσαρέσκειας εξέφρασαν την οργή τους ως προς την απόφαση του υπουργείου να μην επιτρέπει τις νέες εγγραφές όπως γίνεται κάθε χρόνο και όπως γίνεται με τα υπόλοιπα ΕΠΑ.Λ.

Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε η υιοθέτηση ψηφίσματος για την λειτουργία της Β'τάξης και το άνοιγμα των νέων εγγραφών ,που θα επιδοθεί στους δημάρχους Αγρινίου και Θέρμου .

Επίσης αποφασίστηκε οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγρινίου Δημήτρης Μπλέτσας και Παναγιώτης Μυζήθρας να κινήσουν τις διαδικασίες για έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου καθώς είναι μείζον θέμα για ολόκληρο το δήμο η αναστολή λειτουργίας της τάξης και το διαφαινόμενο κλείσιμο του σχολείου από την νέα χρονιά.

Επίσης αύριο ο πρόεδρος της κοινότητας Καινουργίου Βασίλης Καραγκούνης ,οι προαναφερόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και γονείς θα μεταβούν στην έδρα της Β'θμιας Εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι για να συναντηθούν με τον Διευθυντή και να ζητήσουν να προβεί σε ενέργειες προς το υπουργείο για την άμεση ανάκληση της απόφασης.

Ακολουθεί το ψήφισμα

 

 

 

 

 

https://www.kainourgiopress.gr

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου