Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Μάχη για την ζωή της δίνει η 13χρονη που τραυματίστηκε σε τροχαίο στο Καινούργιο

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνη 13χρονη από το Καινούργιο, η οποία παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα στην επαρχιακή οδό Αγρινίου – Θέρμου. Η 13χρονη είναι διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης και η ομάδα του, κατάφεραν να

σταθεροποιήσουν το κορίτσι, ωστόσο πρέπει να περάσουν δύο 24ωρα για να μπορέσουν να πουν το οτιδήποτε σε σχέση με την εξέλιξη της υγείας της. Η 13χρονη είναι πολύτραυματίας με κακώσεις στα συμπαγή όργανα της κοιλιάς, ενώ έχει σοβαρή κρανιο – εγκεφαλική κάκωση με κατάγματα οστών στην βάση του κρανίου και στην σπονδυλική στήλη.

Αργά το βράδυ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας έφτασαν ορθοπεδικοί και νευροχειρουργοί από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων όπου μετειχαν σε σύσκεψη με τους γιατρούς της ΜΕΘ, η οποία ολοκληρώθηκε στις 2 τα ξημερώματα. Το θετικό είναι ότι η 13χρονη έχει σταθεροποιηθεί, ενώ βρίσκεται ακόμα σε βαθιά καταστολή. Αν και είναι ακόμα νωρίς, ιατρικοί κύκλοι θεωρούν ότι αν συνεχιστεί η σταθερή αυτή κατάσταση, θα μπορέσουν τις επόμενες ώρες να “έχουν το πάνω χέρι”, στην μάχη για να κατακτήσουν στην ζωή την 13χρονη.

 

 

https://www.ertnews.gr 

Ρεπορτάζ: Νίκος Γιαπρακάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου