Πιο κάτω η ανακοίνωση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παναιτωλίου:
Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να δώσουμε την ευκαιρία στους μαθητές μας να γνωρίσουν από κοντά το Πανεπιστήμιο και να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον τους για τη διεύρυνση των γνώσεών τους και την ευαισθητοποίησή τους στο χώρο της έρευνας.
Στα πλαίσια υλοποίησης της δράσης οι μαθητές των Α, Β΄, Γ΄ και Δ΄ Τάξεων επισκέφθηκαν το τμήμα Θεατρικών Σπουδών, στο οποίο παρακολούθησαν βιωματικές δράσεις με θέμα «Το ελληνικό θέατρο σκιών». Η πρόεδρος του τμήματος, κ. Παπαγεωργίου Ιωάννα, καλωσόρισε του μαθητές μας και παρουσίασε την ιστορία του Καραγκιόζη, με αναφορές στην πορεία του ελληνικού θεάτρου σκιών. Στην συνέχεια είχαν την ευκαιρία, με την βοήθεια του καραγκιοζοπαίχτη κ. Μακρή, να γνωρίσουν από κοντά τις φιγούρες του ελληνικού θεάτρου σκιών και να αξιοποιήσουν το μπερντέ, τα σκηνικά και τις φιγούρες του τμήματος Θεατρικών Σπουδών.
Οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων επισκέφθηκαν το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και συγκεκριμένα τα εργαστήρια Ηλεκτρικών Κυκλωμάτων και Συστημάτων, τα εργαστήρια Αυτοματισμού και Ρομποτικής και τα εργαστήρια Υψηλών Τάσεων. Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία αρχικά να πειραματιστούν με την δημιουργία απλών κυκλωμάτων και την χρήση πλακετών και εργαλείων όπως είναι οι ψηφιακοί παλμογράφοι και ψηφιακά πολύμετρα. Στην συνέχεια μελέτησαν την περίπτωση μιας πρότυπου ευφυούς μονάδας εκτροφής ζώων και πως μπορεί να προγραμματιστεί μέσω πλακετών τύπου micro:bit. Ακολούθησε επίδειξη χρήσης τρισδιάστατου εκτυπωτή από το μέλος ΕΔΙΠ κ. Δημήτρη Τσιπιανίτη, και πως τα παραγόμενα προϊόντα χρησιμοποιούνται στις καθημερινές εργασίες του πανεπιστημίου. Στο εργαστήρια Αυτοματισμού και Ρομποτικής πραγματοποιήθηκε αναφορά στα συστήματα ρομποτικής και σε ρομποτικούς βραχίονες που αναπτύσσονται ως πρότυπα που εκ των υστέρων θα χρησιμοποιηθούν σε πραγματικές εφαρμογές, ενώ ταυτόχρονα οι διδακτορικοί φοιτητές παρουσίασαν στους μαθητές το ρομπότ «σκύλο» του τμήματος. Στο εργαστήριο Υψηλών Τάσεων η καθηγήτρια κ. Ελευθερία Πυργιώτη παρουσίασε ηλεκτρικά ατμοσφαιρικά φαινόμενα – κεραυνοί και συζητήθηκαν μέτρα προστασίας από κεραυνούς.
Τέλος οι μαθητές περιηγήθηκαν στα αμφιθέατρα της πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών."
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου