Τρίτη 29 Ιουλίου 2025

Χρυσό βραβείο για το βιολογικό ελαιόλαδο "Αθηνά" του Δ. Σιαδήμα και της Ν. Σαλμά από το Παναιτώλιο

 Μια ακόμα σημαντική διάκριση στον 10ο διεθνή διαγωνισμό Olymp Taste Awards 2025, έναν θεσμό που αναδεικνύει κορυφαία προϊόντα που ξεχωρίζουν στη διεθνή γαστρονομία, που στοχεύουν στην ανάδειξη της αριστείας και της καινοτομίας, για το βιολογικό ελαιόλαδο "Αθηνά" από την Ρουπακιά Παναιτωλίου, ποικιλίας κορωνέικη, κατακτώντας το Χρυσό Βραβείο (GOLD QUALITY AWARD) στην κατηγορία του.

Σπουδαία η αναγνώριση στον "Βιολογικό Ελαιώνα Σιαδήμα" για την εξαιρετική ποιότητα ελαιολάδου, τη συνέπεια και το μεράκι στην παραγωγή του.
Ο παναιτωλιώτης συνταξιούχος δικαστικός υπάλληλος Δημήτρης Σιαδήμας και η σύζυγός του Νικολέτα Σαλμά, υπεύθυνη στον συντονισμό και την προβολή του ελαιολάδου τους, με σεβασμό στη φύση, στην παράδοση και στον καταναλωτή συνεχίζουν την προσπάθεια τους για την παραγωγή ποιοτικού, βιολογικού ελαιολάδου.
Η βράβευση σε έναν τέτοιο διαγωνισμό αποτελεί σημαντική διάκριση ανωτερότητας και επιβραβεύει τόσο την ποιότητα όσο και τη γεύση των προϊόντων που καταφέρνουν να κατακτήσουν ένα βραβείο. 
Ο διαγωνισμός «Taste Olymp Awards» που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους στην κατηγορία ποιότητας & γευσιγνωσίας στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε για 10η συνεχή χρονιά στο ξενοδοχείο Divani Caravel της Αθήνας στις 13-14 Ιουνίου, υπό την αιγίδα (μεταξύ άλλων) του υπουργείου Aγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων, του υπουργείου Τουρισμού, και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.
Πρόκειται για έναν διαγωνισμό γεύσης και ποιότητας που αφορά συσκευασμένα τρόφιμα και ποτά. 
Η αξιολόγηση των προϊόντων γίνεται με "τυφλή" μέθοδο από το Olymp Awards Chef’s Jury Panel με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντίνο Μουζάκη (Μr. Chef Europe 2015, Director Gastronomy Club Unesco, Member WACS), ο οποίος πλαισιώνεται από εξειδικευμένους γευσιγνώστες, ειδικούς και διακεκριμένους chefs. Κάθε κριτής από την επιτροπή αξιολόγησης, δοκιμάζει και καταγράφει την γενική αίσθηση απόλαυσης που αποκομίζει από το κάθε προϊόν σε συνδυασμό με άλλα κριτήρια όπως είναι η όψη, η οσμή, η υφή και η γεύση.  
 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου