.

.

.

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Δ. Τραπεζιωτης: (ΠΑΡΚΟ : TI ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ)



ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ
ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


 
ΠΑΡΚΟ : TI ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ  ΣΗΜΕΡΑ
Δανειζόμαστε τον τίτλο και τα λόγια από την επιστολή – πρόταση που μας έστειλε ο γιατρός κ. Νίκος Μάτσας για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο πάρκο Αγρινίου.
Αναφέρει ο Νίκος Μάτσας : «Τέτοιο πάρκο σε μια πόλη σαν το Αγρίνιο, είναι τύχη. Όλοι ας το
ξέρουμε. Ηαδιαφορία όμως απέναντί του δεν δικαιολογείται.Επίσημοι και ανεπίσημοι, επώνυμοι και μη, υπεύθυνοι και μη, ευαίσθητοι και μη δεν μπορεί να εθελοτυφλούμε και να έχουμε ένα πάρκο σε κακή κατάσταση. Δεν είναι δικαιολογία ότι «θα γίνει ανάπλαση». Επίσης δεν είναι δικαιολογία «ότι περιμένουμε το ΣτΕ». Οτιδήποτε και να ισχυριστούν οι υπεύθυνοι του δήμου, της απερχόμενης αρχής, της επερχόμενης αρχής και όλων των εναντιούμενων στην «ανάπλαση», φυσικά και έχει μικρότερη σημασία από την πραγματικότητα.
Αν περιδιαβεί κάποιος σήμερα το πάρκο θα λυπηθεί και θα απογοητευθεί. Μπορεί και να οργιστεί με αυτά που θα δει.
Η επίκληση από τη μεριά του δήμου ότι επίκεινται έργα, προφανώς και δεν αρκεί να δικαιολογήσει την γενικευμένη εικόνα της εγκατάλειψης, της ακαταστασίας και της παρακμής, που διαπιστώνει ό επισκέπτης του σήμερα…………
Η σημερινή εικόνα του πάρκου, άσχετα από δικαιολογίες, είναι θλιβερή………»
Ευθύνη για την κατάσταση του πάρκου έχει ηαπερχόμενη δημοτική αρχή που το είχε εγκαταλείψει για χρόνια και τώρα το καταστρέφει συνεχίζοντας την ιδίατακτική.
Οι μόνοι που ενδιαφέρθηκαν πραγματικά για τοπάρκο ήταν και είναι η επιτροπή κατοίκων κατά τηςκαταστροφής του και υπέρ της αναζωογόνησης τουπάρκουΑυτή η επιτροπή απεκάλυψε την απάτη με τις δυο τεχνικές εκθέσεις , τις ελλείψεις στην μελέτη τουόλου οικοσυστήματος του πάρκου, την προσπάθεια γιατσιμεντοποίηση και ισοπέδωση που επιχειρεί ο δήμος .
Πραγματοποίησε ημερίδα με ειδικούς επιστήμονεςγια το πάρκο και σχετική εκδήλωση με μεγάλη συμμετοχή.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ :
1) Οι υπηρεσίες του δήμου να καθαρίσουν τους δρόμους του πάρκου, να κλαδέψουν τα αγριόχορτα και ότι άλλο χρειάζεται με την επίβλεψη των γεωπόνων του Δήμου, ώστε να είναι πλήρως επισκέψιμο.
2) Να απομακρυνθούν τα μπάζα και οι πέτρες από το προαύλιο της εκκλησίας ώστε να υπάρξει πρόσβαση στο χώρο αυτό.
3) Να ανοίξει και να αποκατασταθεί η είσοδος από του Αϋφαντόπουλου ώστε να μπορεί ο κάθε πολίτης ναεισέρχεται από την είσοδο αυτή.
4) Οι πλαϊνές είσοδοι από την Καζαντζάκη, θα πρέπει να γίνουν ασφαλείς γιατί πολλοί συμπολίτες μαςεισέρχονται από τις εισόδους αυτές.
5) Να καθαρισθεί και να επιδιορθωθεί το σανίδωμα στο κηποθέατρο, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση σ’ αυτό και να λειτουργήσει όλη τη θερινή περίοδο.
6) Επαρκής φωτισμός στους κεντρικούς δρόμους
7)Αποκατάσταση πυροσβεστικών κρουνών καιπαρουσία μόνιμα υδροφόρας του δήμου για την πυροπροστασία του πάρκου
8) Περίφραξη και σηματοδότηση των εργοταξιακώνχώρων για την αποφυγή ατυχημάτων .
Το Αγρίνιο δεν μπορεί να καταστρέφει ότι καλύτερο έχει. Για το λόγο αυτό:
ΚΑΛΟΥΜΕ την απερχόμενη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πράξει άμεσα τα δέοντα.
ΑΛΛΩΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι η παράταξή μας, σε συνεργασία με πολίτες – εθελοντές που νοιάζονται πραγματικά για το πάρκο, θα αναλάβει δράση και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την προστασία του και την αποκατάσταση της βλάβης που έχει υποστεί από τις μέχρι σήμερα βάρβαρες και παράνομες επεμβάσεις προκειμένου να μπορούν οι πολίτες να απολαμβάνουν τη χρήση του ελεύθερα και ανεμπόδιστα.

Αγρίνιο, 12/06/2014
Για τη δημοτική παράταξη
«ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»
Ο επικεφαλής

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χ. ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου