.

.

.

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ 2/39 ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΥΖΩΝΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΑΝΘ/ΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ"




Στις 29 Νοεμβρίου 2017, και ώρα 10:30πμ, διεξήχθη η τελική φάση της άσκησης «ΕΦ. ΑΝΘΛΓΟΣ (ΠΖ) ΤΣΙΓΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», στο παρατηρητήριο του  Ρηγανόκαμπου πλησίον περιμετρικά της πόλεως της Πάτρας.

Βασικό σενάριο της ασκήσεως ήταν η
εξασφάλιση και προστασία της γέφυρας του «ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ». Η τακτική πλαισίωση της ασκήσεως διαμορφώθηκε με εικονική κατάσταση, παρουσιάζοντας πρωτότυπα επεισόδια από εχθρικούς επίδοξους εισβολείς, με αντίστοιχες ενέργειες του τακτικού στρατού σε συνεργασία με τα λοιπά σώματα ασφαλείας (ΕΛ.ΑΣ – Πυροσβεστική υπηρεσία)

Στην άσκηση συμμετείχαν τμήματα του 2/39 Συντάγματος Eυζώνων, του ΚΕΤΧ, Εθνοφύλακες του ΤΕ Αιγίου, και λοιποί εθνοφύλακες του Νομού Αχαΐας.

Πριν την έναρξη της ασκήσεως ο κ. Σπυρίδων Τσίγκας, ανιψιός του αγωνιστή πεσόντα ήρωα του έπους του 1940, Έφεδρου Ανθυπολοχαγού Τσίγκα Ανδρέα (του οποίου έφερε τιμητικά ο τίτλος της υπόψη άσκησης) παρουσίασε, με κάθε λεπτομέρεια το ιστορικό – βιογραφικό του συγκεκριμένου ήρωα. Με παραστατικό τρόπο διηγούμενος τα γεγονότα της εποχής εκείνης παρουσίασε ντοκουμέντα, μαρτυρίες, και σπάνιο φωτογραφικό υλικό, καθηλώνοντας το κοινό του παρατηρητήριου που παρακολουθούσε εμβρόντητο τη συγκεκριμένη παρουσίαση.

Παρόντες στην άσκηση ήταν ο Διοικητής της ΑΣΔΥΣ (Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού) Αντιστράτηγος κ. Βασιλειάδης Κωνσταντίνος ο οποίος συνεχάρη και ευχαρίστησε προσωπικά, με το πέρας της ασκήσεως, τον κύριο Τσίγκα Σπυρίδωνα για την εξαιρετική του παρουσίαση, και ακολούθως ο Διευθυντής του Ά Κλάδου της ΑΣΔΥΣ Υποστράτηγος κ. Παναγόπουλος Νικόλαος, ο Διοικητής της ΔΙΚΕ (IV ΜΠ) (Διοίκησης Κέντρων της 4ης Μεραρχίας) Υποστράτηγος κ. Μπουζάκης Γεώργιος, ο Διοικητής του ΚΕΤΧ (Κέντρου Τεχνικού) Ταξίαρχος κ. Ζώης Σπυρίδων, ο Διοικητής του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Συνταγματάρχης Πεζικού κ. Σπύρου Δημήτριος, ο πρόεδρος του ΑΣΕΕΔ (Ανεξάρτητος Σύνδεσμος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων κ. Λιάπης Κωνσταντίνος,  Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Εθνοφύλακες και πλήθος προσκεκλημένων που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την συγκεκριμένη άσκηση η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία τόσο από πλευράς οργάνωσης όσο και στην εκτέλεση των ενεργειών επιχειρησιακής τακτικής των ασκούμενων τμημάτων. 

Στο τέλος της ασκήσεως, κατά την παράταξη των ασκούμενων τμημάτων ο Διοικητής της ΑΣΔΥΣ συνεχάρη προσωπικά τον μεγαλύτερο σε ηλικία ασκούμενο έφεδρο καθώς επίσης και πολύτεκνο έφεδρο προσφέροντας δώρα θρησκευτικού περιεχομένου, ενεργώντας βράβευση συμβολικής σημασίας δεδομένου ότι το έτος 2017 έχει ανακηρυχτεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως έτος εθνοφυλακής.            




2/39 ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΥΖΩΝΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου