.

.

.

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Παρουσίαση Βιβλίου « Όσα από τη φιλία μου με τον Χρήστο Καπράλο»

Την Δευτέρα 4 – 11 – 2017 στις 7 το βράδυ στό κτήριο της Δημοτικής Αγοράς ο Δήμος Αγρινίου παρουσιάζει το βιβλίο του συμπατριώτη μας γλύπτη Βασίλη Παπασάικα με τίτλο «Όσα από τη φιλία μου με τον Χρήστο Καπράλο» των εκδόσεων Γαβριηλίδη.


Την εισήγηση θα κάνει η
αντιδήμαρχος πολιτισμού κυρία Μαρία Παπαγεωργίου και στη συνέχεια ο συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις της επιμελήτριας του βιβλίου κυρίας Βάσως Κυριαζάκου  
Ο Βασίλης Παπασάικας στο βιβλίο αυτό επιχειρεί να μια αναδρομή στα οχτώ τελευταία χρόνια της ζωής του Χρήστου Καπράλου κατα τα οποία ο ίδιος υπήρξε ένας απ’ τους στενότερους φίλους του. 

Το εξώφυλλο του βιβλίου κοσμεί ενα σχέδιο του Βασίλη Παπασάικα που έκανε βλέποντας μια φωτογραφία όπου εικονίζεται ο ίδιος με τον Καπράλο στο χυτήριο του τελευταίου σε μια ανάπαυλα της δουλειάς. 

Αυτη είναι η δεύτερη συγγραφική απόπειρα του Παπασάικα μετά την πρώτη με τίτλο «Μικρές συντάξεις και σχέδια» και αυτή απο τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.
 

Στο προλογικό σημείωμα του βιβλίου η επιμελήτρια κυρία Βάσω Κυριαζάκου σημειώνει μεταξύ άλλων : «Σπάνια ένα βιβλίο βιογραφικού και αυτοβιογραφικού περιεχομένου περικλύει τόση ειλικρίνια. 

Ανταποκρινόμενος στο αίτημα πολλών φίλων ο Βασίλης Παπασάικας πήρε την απόφαση να γράψει για όσα έζησε ως μαθητής, βοηθός ,ομότεχνος και στενός φίλος του διεθνούς γλύπτη Χρήστου Καπράλου.»


Ο Βασίλης Παπασάικας  γεννήθηκε στο Καινούργιο το 1956 από γονείς αγρότες, τον Γιώργο και τη Θεοφανώ Παπασάικα. 
Σπούδασε σχέδιο κοντά στον Βρασίδα Βλαχόπουλο και γλυπτική στην Α.Σ.Κ.Τ Αθηνών από το 1974-1984.
 

Έχει κάνει 11 ατομικές εκθέσεις  και έχει  λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Πολλά έργα του  βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και πολλά μνημειακά του έργα  κοσμούν δημόσιους χώρους ανά την Ελλάδα.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου