.

.

.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Η εκπομπή της ΕΡΤ1 "Η ΖΩΗ ΑΛΛΙΩΣ" με την Ίνα Ταράντου, στο Μεσολόγγι

Το Σάββατο 31/10, στις 17.00 από την συχνότητα της ΕΡΤ1 θα προβληθεί το

Α' Μέρος της εκπομπής Η ΖΩΗ ΑΛΛΙΩΣ με τίτλο «Μεσολόγγι, η πόλη των ηρώων» 

Ένα επεισόδιο γεμάτο συγκίνηση, αναμνήσεις, τρυφερότητα. Το Μεσολόγγι, η πόλη των Ηρώων, μέσα από τα μάτια του Νίκου Αλιάγα.


Δείτε πιο κάτω το τρέιλερ της εκπομπής...


"Ο Κωστής Παλαμάς έκανε το Μεσολόγγι κάτι περισσότερο από οικείο.
Το αποκάλεσε Χαρά της ιστορίας, Γη επαγγελμένη. Η αλήθεια είναι ότι στο Μεσολόγγι ο χρόνος είναι άχρονος. Όλα κάπως σαν να ακινητούν.
Και σαν νυχτώνει, βλέπεις τα φαντάσματα των ηρώων να πηγαινοέρχονται από την Τουρλίδα μέχρι τον κήπο των Ηρώων. Εκεί όπου αναπαύονται οι ψυχές των πολεμιστών. Εκεί που πρωτοβρεθήκαμε και με τον Νίκο Αλιάγα. Στον χώρο που για αυτόν λειτουργεί ως πυξίδα που τον κατευθύνει προς τον πραγματικό του εαυτό, στον αρματωμένο του εαυτό του με όλα τα εφόδια από την πατρίδα του. Ο Νίκος Αλιάγας θα είναι ο συνοδοιπόρος μας σε αυτό το ταξίδι. Θα μας δώσει λίγο από το πάθος, από την ψυχή, από την αγάπη του για τη ζωή και για τον τόπο καταγωγής του στον οποίο πάντα επιστρέφει. Τον τόπο που του έμαθε να αντιστέκεται στη μετριότητα. Ο Νίκος Αλιάγας όσο γνωστός και αν έχει γίνει, δεν ξεχωρίζει τους ανθρώπους σε διάσημους και άσημους, σε πλούσιους και φτωχούς. Τους αγαπά και τους τιμά το ίδιο, γι’ αυτό και τους φωτογραφίζει με τον ίδιο τρόπο. Ασπρόμαυρα! Για να μην μπορεί το χρώμα να κλέψει από το συναίσθημα που βγάζουν τα μάτια ή τα χέρια τους. Μαζί συναντήσαμε τον Λεωνίδα, την αγαπημένη μορφή του Μεσολογγίου Έναν πολυτάλαντο, κοσμογυρισμένο καλλιτέχνη - φιλόσοφο που έτσι για αρχή, μας απήγγειλε με μια ανάσα Κωστή Παλαμά. Έναν άνθρωπο με ευαισθησίες που πιστεύει πως η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο και ψάχνει στηρίγματα σε αυτή αυτή τη ζωή σε ένα λουλουδάκι ή σε ένα μπαγλαμαδάκι. Στη συνέχεια βρεθήκαμε για λίγο στις Αλυκές Μεσολογγίου, στα 11.500 κατάλευκα στρέμματα. Το αλάτι μοιάζει με χιόνι σε σωρό. Και όταν πέφτει ο ήλιος, το απόλυτο λευκό σε αντίθεση με την ουράνια χρωματική κατάνυξη, προκαλεί έκρηξη συναισθημάτων. Και για το τέλος, αφήσαμε το καλύτερο. Πτήση πάνω από τη λιμνοθάλασσα. Για να δούμε το Μεσολόγγι αλλιώς. Για να δούμε τον Νίκο Αλιάγα να γίνεται και πάλι παιδάκι. Για να ξαναδεί τον τόπο του από ψηλά αλλά όχι αφ' υψηλού."




Aρχισυνταξία: Ίνα Ταράντου Δημοσιογραφική έρευνα και Επιμέλεια: Στελίνα Γκαβανοπούλου, Μαρία Παμπουκίδη Σκηνοθεσία: Μιχάλης Φελάνης Διεύθυνση φωτογραφίας: Κώστας Σταμούλης Ηχοληψία: Φίλιππος Μάνεσης Παραγωγή: Μαρία Σχοινοχωρίτου


Παρουσίαση: Ινα Ταράντου







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου