Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Ανακοίνωση της Επιτροπής Υγείας και Αλληλεγγύης Παναιτωλίου για την Παλαιστίνη

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

«Καταδικάζουμε την πολύχρονη κατοχή του Ισραηλινού κράτους και τα εγκλήματα που διαπράττει συστηματικά σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού- με τη στήριξη των ΗΠΑ, ΕΕ και των συμμάχων τους- τα οποία

έχουν στοιχίσει χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους, σακατεμένους και φυλακισμένους, ερειπωμένες πόλεις και χωριά, εποικισμούς σε παλαιστινιακά εδάφη.

Τα γεγονότα δεν είναι "κεραυνός εν αιθρία" γι’αυτό πρέπει να δούμε κατάματα την αλήθεια, που η καθημερινή δράση του ισραηλινού στρατού οδηγεί σε δεκάδες νεκρούς Παλαιστίνιους, ακόμα και ηλικιωμένους και μικρά παιδιά.

Η επιθετικότητα του Ισραήλ τελικά στρέφεται και κατά του ισραηλινού λαού που κι αυτός έχει την ανάγκη να ζήσει ειρηνικά χωρίς καθημερινά να πλανάται πάνω από τα κεφάλια τους η αβεβαιότητα για τη ζωή τους.

Ζητάμε τώρα να σταματήσει η αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή και το ξεκλήρισμα του παλαιστινιακού λαού, πριν η σύγκρουση επεκταθεί και πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις που μπορεί να εμπλέξουν και τη χώρα μας.

Καμιά εμπλοκή- καμιά συμμετοχή των των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο έγκλημα και επιστροφή της φρεγάτας ΨΑΡΑ στην Ελλάδα.

Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη.

Να δημιουργηθεί ενιαίο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στις εστίες τους και να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές.

Οι λαοί μπορούν, θέλουν και πρέπει να ζουν ειρηνικά χωρίς χωροφύλακες και προστάτες, χωρίς πολέμους και γενοκτονίες.»

 

 

Επιτροπή Υγείας και Αλληλεγγύης Παναιτωλίου

                                          14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου